LinkedIn uklanja tri značajke za kreiranje sadržaja

Radi se o značajkama koje su uvedene u zadnje 2 godine, a korisnici ih očito nisu u dovoljnoj mjeri koristili tako da LinkedIn više ne namjerava ulagati resurse u njihovo održavanje

Tomislav Stanković nedjelja, 18. lipnja 2023. u 06:00
📷 Image: Ben Sweet, Unsplash
Image: Ben Sweet, Unsplash

Prema objavi koju je na Twitteru podijelio Matt Navarra, LinkedIn je kreatorima sadržaja poslao obavijest s detaljima vezanim uz uklanjanje tri značajke.

Iako je cilj tih značajki bio povećati angažman korisnika do toga ipak nije došlo u očekivanoj mjeri.

Što se značajke dijeljenja carousel sadržaja tiče, iako se uklanja u ovom obliku i dalje će ga biti moguće koristiti putem PDF-a kao privitka gdje će se svaka stranica prikazati kao poseban okvir.

Opcija dijeljenja kratkog videozapisa povezanog sa profilnom slikom također nije izazvala veći interes. Oni koji to ipak budu htjeli morat će svoje videozapise objaviti na nekom drugom servisu, a poveznicu staviti u opis profila.

📷 Image: LinkedIn
Image: LinkedIn

I zadnje, dodavanje poveznica na slike i videozapise koje je uvedeno u kolovozu prošle godine sada se ukida. Poveznice je i dalje moguće objaviti kao dio tekstualnih LinkedIn objava.

“Zahvaljujući vašim neprocjenjivim povratnim informacijama, saznali smo da neki od naših alata za stvaranje ne olakšavaju vašu sposobnost da podijelite sva svoja nevjerojatna iskustva i stručnost sa svojom zajednicom. To uključuje carousel, profilne videozapise i mogućnost ugradnje poveznica na koje se može kliknuti unutar slike ili videozapisa vaših objava. Dakle, počevši od 26. lipnja, uklonit ćemo ove alate, iako će vaši trenutačni postovi i dalje biti vidljivi.”