Instagram uskoro počinje testirati novu repost značajku

Trenutno ne postoji izravan način ponovnog objavljivanja objave drugog korisnika na Instagramu pa korisnici koji to žele napraviti za tu svrhu koriste druge aplikacije

Tomislav Stanković subota, 10. rujna 2022. u 11:51
📷 Image: Unsplash@solenfeyissa
Image: Unsplash@solenfeyissa

Ako je suditi prema konkurenciji kao što je TikTok koji je nedavno uveo sličnu funkcionalnosti bilo je za očekivati je da će ih Instagram pratiti u stopu. Trenutno još nije poznato hoće li i kada Instagram ovu značajku pustiti svim korisnicima koji su se ionako već žalili da ova društvena mreža previše toga kopira i da se vrati svojim korjenima.

Dodavanje repost značajke uklonilo bi potrebu za zaobilaznim rješenjima kada je u pitanju ponovno dijeljenje objava. One se na Instagramu mogu dijeliti u slučaju kada je riječ o Pričama (Story) te se kao takve mogu podijeliti ili poslati kao privatna poruka (DM).

Instagram još nije službeno objavio da radi na razvoju nove značajke, a informaciju da se tu nešto događa prvi je uočio konzultant za društvene mreže Matt Navarra, koji je objavio snimku zaslona koja prikazuje karticu Reposts.

"Istražujemo mogućnost ponovnog dijeljenja postova u Feedu - slično kao što možete ponovno dijeliti u Pričama - kako bi ljudi mogli podijeliti ono što im se sviđa, a originalni kreatori bili bi zaslužni za svoj rad", rekao je glasnogovornik Mete za TechCrunch.