Za upravljanje nestalom podmornicom koristi se – Logitechov kontroler iz 2010.

Osim za igranje videoigara, Logitechov kontroler F710 koristio se i za upravljanje turističkom podmornicom koja je prije nekoliko dana krenula u obilazak olupine Titanica, pa zatim – nestala

Matej Markovinović srijeda, 21. lipnja 2023. u 13:42
Logitech F710 korišten za upravljanje nestalom podmornicom.  📷 Screenshot: YouTube/CBC NL
Logitech F710 korišten za upravljanje nestalom podmornicom. Screenshot: YouTube/CBC NL

Jedna od glavnih vijesti na domaćim i stranim portalima ovih dana, svakako je nestanak turističke podmornice OceanGate Expeditonsa koja je krenula u obilazak olupine Titanica. Uz nestanak petero ljudi, među kojima su i poznati milijarderi, u glavni fokus ušla je i činjenica da se podmornicom upravlja Logitechovim kontrolerom.

Riječ je, naime, o poznatom Logitechovom bežičnom kontroleru F710, koji je predstavljen sad već davne 2010. godine. Usprkos zastarjelom dizajnu za današnje standarde, a i pomalo zastarjeloj tehnologiji koju koristi, taj je kontroler i dalje čest izbor među igračima, osobito kada se u obzir uzme činjenica da ga se može kupiti u gotovo svakoj trgovini računalne opreme za nešto manje od 40 eura.

Kontroler korišten za upravljanje podmornicom, može se vidjeti i u prilogu CBS-a iz 2022. godine.

Trenutno nije poznato što je točno pošlo po zlu, no činjenica je da turistička podmornica nije zadovoljavala niz sigurnosnih standarda, što će vjerojatno biti predmet budućih istraga. Američka obalna straža objavila je jučer procjenu da je podmornici ostalo još kisika za oko 40 sati, stoga ju je važno što prije pronaći.