Unaprijedite svoju kreativnost uz niz Canonovih besplatnih virtualnih događanja

Canon Europe predstavlja niz uzbudljivih virtualnih predavanja koji čine dio njegova Programa razvoja za studente za 2021., a koji traje već petu godinu

Bug.hr srijeda, 25. kolovoza 2021. u 08:00

Važne vijesti za ljubitelje fotografije koji žele napraviti taj težak korak s vikend-snimatelja na profesionalca u branši – Canon Europe predstavlja niz uzbudljivih virtualnih predavanja koji čine dio njegova Programa razvoja za studente za 2021. (sada traje već petu godinu). Moći ćete čuti najbolje iz branše, uključujući fotoreportere, urednike fotografije i međunarodne izdavače, koji će podijeliti praktične savjete u nizu panel-rasprava dostupnih za gledanje svima. To ne želite propustiti!

Ako se niste uspjeli registrirati za Canonovu shemu mentorstva „1 na 1“ dostupnu preko Canonova programa razvoja za studente, kroz ova ćete predavanja svejedno saznati sve najbolje savjete i trikove koji će vam pomoći u budućoj karijeri.

Uvjerite se u ono što pričaju Canonovi znalci i stručni panelisti, među kojima su:

  • Dokumentaristička fotografkinja i Canonova ambasadorica Gabriele Galimberti, koja ima više od 278 000 pratitelja na Instagramu i često koristi društvene mreže kao alat za istraživanje za kontaktiranje, otkrivanje i produkciju priča. Dokumentarističke teme koje su prije dvadeset godina bile nedohvatljive sada se lako mogu pratiti te im se može pristupiti zahvaljujući ogromnoj snazi interneta.
  • Laura El-Tantawy, čiji nagrađivani opus istražuje život između Istoka i Zapada, ponudit će jedinstvenu perspektivu o temama kao što su kako biti pažljiv s informacijama koje dajemo, kako se pridržavati lokalnih državnih propisa tijekom putovanja i kako zaštititi svoje radove od računalne krađe.
  • Lars Lindemann, direktor fotografije i pomoćnik vizualnog direktora časopisa GEO i PM, bivši je samostalni urednik fotografije i član brojnih sudačkih odbora prestižnih natječaja kao što je World Press Photo. On će govoriti o tome kako se društveni mediji mogu koristiti za traženje fotografa i uspostavu mreže poznanstava za napredak karijere.
  • Anastasia Taylor-Lind članica je TED-a (fellow) i radi za časopise kao što je National Geographic prateći trendovske teme povezane sa ženama i nasiljem. Ako se ne bojite rizika, a opet želite pažljivo pristupati osjetljivim temama, Taylor-Lindova je sjajna mentorica koja će pokazati kako se suosjećajno pristupa ispitanicima u intervjuu, a opet uspije stvoriti kvalitetan i istraživački sadržaj. Ona će se fokusirati na stvaranje sadržaja oslonjenih na društvene mreže i kako koristiti društvene medije za dobivanje narudžbi.

Ako je vaš cilj probiti se u tradicionalne mainstream medije, htjet ćete saznati kako razmišljaju međunarodno priznate institucije iz svijeta fotografije i medija kao što su Politiken, Reuters i The Guardian, koji će u dodatnim predavanjima ponuditi nenadmašne uvide. Teme poput snage multimedije, uloge stipendija u lansiranju karijera, uvida u angažiranje fotografa i dinamike snaga u portretnoj fotografiji promijenit će vaš način razmišljanja o svemu što ste mislili da znate o fotografiji, ali vas i ohrabriti da gledate u budućnost i razmislite što vaš individualni stil može donijeti branši.

Uz svakodnevna zanimljiva predavanja i sesije pitanja i odgovora koje ne želite propustiti, registrirajte se, sudjelujte i budite dio Canonova programa razvoja za studente u 2021. putem sljedeće veze: https://www.canon.hr/student-development-programme/.