Rimac i Musk sastali se u New Yorku

Mate Rimac i Elon Musk večerali su jedan do drugoga na jednom događaju u New Yorku, a detalji ovog susreta vjerojatno će ostati tajnom

Sandro Vrbanus utorak, 8. ožujka 2022. u 14:15

Prvi susret Mate Rimca, ili kako ga strani mediji vole nazivati "balkanskog Elona Muska", i onog "pravog" Elona Muska dogodio se ovih dana. Rimac je na Facebooku podijelio fotografije s događaja koji izgleda kao svečana večera u objektu Legacy Records u New Yorku, a pritom su Musk i Rimac sjedili jedan do drugoga.

Rimac je na Facebooku napisao tek "Ovo je bilo zabavno… i intenzivno". Primjećujemo i kako je pritom na sebi imao pulover s oznakom tvrtke P3 Mobility, a ne Rimac Automobila ili krovne kompanije Bugatti Rimac, pa ćemo to protumačiti i kao "hint" da je s Muskom razgovarao o projektu robotaksija, odnosno samovozećih automobila na kojima P3 Mobility radi.

Project 3 Mobility zasebna je kompanija, osnovana 2019. godine. Sjedište joj je u Zagrebu, gdje su do kraja 2024. godine obećali lansirati prvi projekt robotaksija. Za to su dobili i europska sredstva, čak 1,485 milijarde kuna iz europskog plana oporavka izdvojeno je za taj projekt električne autonomne mobilnosti. Rimac je ranije najavio kako bi tijekom ove godine trebao biti prikazan prvi prototip vozila razvijenoga za te potrebe.

Doznamo li o čemu je na sastanku Muska i Rimca bilo govora, dojavit ćemo vam…