Ove godine vraća se zagrebački Maker Faire, u punom izdanju

Nakon prvog vrlo uspješnog izdanja uslijedila je pandemija, zbog koje su sljedeća dva izdanja održana virtualno te u smanjenom obliku. Početkom listopada Maker Faire Zagreb vraća se u Tehnički muzej

Sandro Vrbanus četvrtak, 21. srpnja 2022. u 16:56

Prvi zagrebački Maker Faire, izložba inovacija, tehnologije, uradi-sam kulture i raznih srodnih izložaka, bio je iznimno uspješno događanje. U Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, sredinom listopada 2019. godine, u dva je dana privukao gotovo 11 tisuća posjetitelja. Nakon toga svi znamo što se dogodilo sa svim događajima tog tipa, koji su se održavali uživo – pa je Maker Faire 2020. održan virtualno, a lanjski u smanjenom opsegu i to na otvorenom, na zagrebačkom Europskom trgu.

Maker Faire Zagreb 2022

Za ovu godinu organizatori sada najavljuju povratak "pravom" formatu i originalnoj lokaciji. Četvrto izdanje istaknutog događanja Maker Faire Zagreb, održat će se u subotu, 1. te u nedjelju, 2. listopada 2022. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

"Pozivamo makere, izumitelje, znanstvenike, obrtnike, umjetnike i druge kreativne ljude strastvene i entuzijaste iz Hrvatske, regije i ostalih zemalja (bližih i daljih) da sudjeluju, pokažu i demonstriraju svoje projekte tijekom ovog događaja", poručuju u pozivu za makere.

Predviđeno vrijeme tijekom kojeg će posjetitelji moći pogledati izloške bit će od 11 do 17 u subotu te od 10 do 15 sati u nedjelju. Poziv je otvoren za sve zainteresirane za sudjelovanje, a može ga se ispuniti na ovom linku.