Otvoren je Bug Future Show 2022

Deveti po redu i drugi potpuno online BFS započeo je u 10 sati, traje do kasnog poslijepodneva, a svi gledatelji imaju prilike sudjelovati u njemu svojim pitanjima i komentarima te osvojiti brojne nagrade

Sandro Vrbanus četvrtak, 3. veljače 2022. u 10:48

Danas je taj dan – počeo je Bug Future Show 2022! Virtualna vrata na sustavu Entrio su otvorena, program traje do večeri, pa nam se još uvijek imate vremena pridružiti.

Tradicionalno smo događanja otvorili pozdravnim govorom, u kojem je sve gledatelje kratko pozdravio naš glavni urednik Miro Rosandić. Vjerojatno ste primijetili i jednu novost – ove godine BFS vodi Jelena Glišić, koja se ovime i službeno učlanila u naše društvo geekova

Prvo keynote predavanje dana održao je Predrag Pale, izvanredni profesor s FER-a, čovjek koji je poznat i kao otac hrvatskog Interneta. Njegovo predavanje bilo je naslovljeno "Život izvan okvira – nepripremljeni za budućnost", a govorio je, dakako, o budućnosti tehnologije i društva te našoj ulozi u njoj. Kako će svijet izgledati nakon korone, za kakvu budućnost danas pripremamo djecu? Hvata li nas jeza od toga, i od plešućih Robota Boston Dynamicsa, čiji pokreti sablasno nalikuju ljudskima?

Umjesto repetitivnih i dosadnih poslova, postoji mogućnost i da nas i u poslovima koji zahtijevaju ljudsku inteligenciju zamijene roboti. Takva rješenja već su na pomolu, od autonomnih automobila, automatskih tajnica i drugih sustava pogonjenih umjetnom inteligencijom, pa sve do letećih robota čija se masa mjeri u miligramima. Tehnologija će, dakle, ući u sve pore naših života, a postavlja se pitanje koliko smo spremni suočiti se s njom i koliko nas obrazovni sustav na to priprema…

Nagrade za gledatelje

Pitanja panelistima, predavačima i ostalim sudionicima programa, pak, moći ćete postavljati putem email adrese pitanja@bfs.bug.hr. Najzanimljivija pitanje će moderatori i voditelj postaviti u programu BFS-a, na kraju svake pojedine točke, a sponzori BFS-a pripremili su čak 150 poklona koje ćemo podijeliti onima koji će na ovaj način najsvrsishodnije doprinijeti sadržaju.

Glavnu nagradu ovogodišnjeg Bug Future Showa, pak, pripremio je generalni pokrovitelj showa, Hrvatski Telekom. Radi se o kameri GoPro Hero 10 Black! Postajte fotografije sebe i ugođaja u kojem gledate naš show na InstagramLinkedinTwitter i/ili Facebook uz hashtag #BFS2022. Tagirate li i Bug - još bolje. Posebna komisija odabrat će najbolji post i pri kraju službenog dijela showa, oko 17:55, objavit ćemo dobitnika!

Program Bug Future Showa 2022 možete pogledati ovdje: https://bfs.bug.hr/.

Generalni pokrovitelj Bug Future Showa 2022 je Hrvatski Telekom, a sponzori su Algebra, Bornfight, Croatia osiguranje, LAQO, Lenovo, Photomath, Revuto, Span i Zagrebačka banka.