Western Digital dijeli se u dvije neovisne tvrtke - prema fokusu na različite tehnologije

Western Digital podijelit će se u tvrtku fokusiranu na flash memoriju i tvrtku za proizvode za pohranu na tvrdom disku. To bi im, prema njihovim riječima, trebalo omogućiti da ostvare svoj pun potencijal

Matej Markovinović utorak, 31. listopada 2023. u 10:27
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Western Digital ovoga je ponedjeljka objavio novo financijsko izvješće te najavio veliku organizacijsku promjenu. Dijele se, naime, na dvije tvrtke – jednu za flash memoriju i jednu za proizvode za pohranu na tvrdom disku.

„Stvaranjem dvije neovisne, javne tvrtke sa strateškim fokusom specifičnim za tržište, svaka franšiza će se bolje pozicionirati za stvaranje inovativne tehnologije i razvoja proizvoda, kapitalizirati jedinstvene prilike za rast, proširiti odgovarajuće vodeće pozicije i učinkovitije poslovati s različitim strukturama kapitala“, priopćili su iz Western Digitala.

O svemu se oglasio i glavni izvršni direktor Western Digitala, David Goeckeler, koji navodi da je „njihovo HDD i flash poslovanje dobro pozicionirano za iskoristiti značajnu tržišnu dinamiku industrije pohrane podataka“.

Razdvajanje Western Digitala u dvije tvrtke trebalo bi se dogoditi u drugoj polovici 2024. godine.