ZET info - domaća aplikacija za snalaženje u javnom prijevozu u Zagrebu

Riječ je o jednoj od najpoznatijih neovisnih aplikacija koja je namijenjena svima koji svakodnevno moraju koristiti javni prijevoz u Zagrebu. Osim što omogućava da se dozna kad na stanicu dolazi autobus ili tramvaj, tu je i pregled linija s ispisom svih stanica i vremena dolazaka…

Matija Gračanin ponedjeljak, 23. listopada 2023. u 05:35
OSNOVNI PODACI
Naziv ZET info 
Namjena Neovisna aplikacija za javni prijevoz u Zagrebu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

ZET info je relativno popularna domaća aplikacija koja će biti korisna svima onima koji svakodnevno putuju ZET-om. Naime, omogućuje da se pravovremeno dozna za sve promjene te izvanredne regulacije u prometu ZET-a, a ako dođe do kakvih važnih promjena, aplikacija će o tome poslati obavijest.

Aplikacija nudi i popis svih najavljenih radova i promjena u prometu, kao i vozni red tramvaja s proračunatim vremenima dolaska tramvaja na stanicu te vozni red autobusa. Štoviše, odnedavno je moguće pratiti i stvarne pozicije vozila s točnošću u rasponu od 15 sekundi (vozila koja odašilju svoju stvarnu poziciju, bit će označena zelenom ikonom) s time da je ova mogućnost još uvijek u testnoj fazi.

Linije i postaje je moguće dodavati u favorite kako bi im se kasnije lakše pristupalo, tu je i mogućnost da se pregled prolazaka po smjeru, vremenu i datumu preuzme u PDF formatu, dok je same linije kao i postaje moguće lako pretraživati.

ZET info je višejezična aplikacija s time da je zadani jezik hrvatski dok su još dostupni engleski i ukrajinski jezik, a svakako je zgodno i to što je aplikacija dostupna i na Androidu i na iOS-u te što je se može koristiti sasvim besplatno (financira se prikazivanjem oglasa).