Trailforks - odlična aplikacija za otkrivanje planinarskih staza i biciklističkih ruta

Trailforks je jedna od najpoznatijih aplikacija koja omogućava jednostavno otkrivanje planinarskih staza i biciklističkih ruta za brojne destinacije diljem svijeta, a jedna od prednosti je činjenica da se može koristiti i bez aktivne internetske veze…

Matija Gračanin petak, 22. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Trailforks
Namjena Pronalazak planinarskih staza te biciklističkih i drugih ruta
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 29,90 eur godišnje (Pro), 66,90 eur godišnje (Outside+)

S toplijom vremenom sve će se češće boraviti na otvorenom, a svi ljubitelji planinarenja i biciklizma, s ovom bi aplikacijom mogli doći na svoje. Naime, Trailforks se tijekom vremena nametnula kao jedna od ponajboljih aplikacija putem koje je moguće pronaći velik broj planinarskih staza i biciklističkih ruta za brojne destinacije diljem svijeta (tu su i brojne druge vrste ruta).

Popularnost nije stekla samo činjenicom da nudi velik broj staza i raznovrsnih ruta (trenutačno u bazi ima više od 630 tisuća staza i ruta), nego i time što je se može koristiti bez aktivne internetske veze, pod uvjetom da su se prije toga preuzeli offline podaci što je prilično jednostavno napraviti.

Među državama za koje je podržan prikaz ruta i mapa našla se i Hrvatska, a u ponudi je doista velik broj ruta koje su popraćene fotografijama i brojnim drugim informacijama. Štoviše, Trailforks je jedna od ponajbolje opremljenih aplikacija ovoga tipa, a tu je i velik broj različitih vrsta mapa, slojeva i filtara koji olakšavaju pronalazak najbolje rute ili staze, ovisno i o aktivnosti.

Osim toga, Trailforks ima i prilično živahnu zajednicu korisnika koji su si voljni međusobno pomagati i to ostavljajući komentare i eventualna upozorenja. Naravno, tu si i brojne klasične mogućnosti kao što je GPS navigacija, podrška za GPX (podržava i Garmin uređaje), prikaz točki od interesa, planiranje ruta i štošta drugo.

Nema što, Trailforks je aplikacija koja je postala nezaobilaznim alatom za sve ljubitelje aktivnosti i boravka na otvorenom, bilo da se radi o planinarenju, biciklizmu ili skijanju. Dakako, raskošne informacije i mogućnosti koje nudi imaju i svoju cijenu (besplatna inačica je limitirana), pa za izdanje Pro valja plaćati godišnju pretplatu koja stoji 29,90 eura, a ako se želi uz izdanje Pro dobiti i dodatne mogućnosti kroz dodatak Outside+, onda pretplata stoji 66,90 eura godišnje. Inačicu Pro je moguće besplatno iskušavati 14 dana.