Testy - pregled mogućnosti Android telefona uz testiranje određenih komponenti

Riječ je o još jednoj aplikaciji za Android telefone koja omogućava brzi pregled mogućnosti pametnog telefona nudeći pritom opciju testiranja određenih komponenti i značajki skupa sa šačicom ponekad vrlo korisnih mobilnih alata…

Matija Gračanin srijeda, 10. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Testy 
Namjena Testiranje komponenti i pregled mogućnosti smartfona
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Testy je zgodno osmišljena aplikacija koja se ističe lijepo izvedenim sučeljem, a koja se specijalizira za brzi pregled informacija o pametnom telefonu te njegovim ključnim hardverskim značajkama nudeći pritom neke dodatne alate koji katkada itekako mogu biti korisni.

Sama je aplikacija podijeljena na četiri temeljna segmenta s time da je u prvome prikazan trenutačna aktivnost procesora, stanje pohrane, memorije, baterije i mrežnog prijenosa, a tu je u mogućnost jednostavno generiranja izvještaja koji može biti izvezen kao JSON, obični tekst ili PDF.

Osim toga, tu je dio namijenjen testiranju komponenti samoga telefona poput zaslona, mreže, GPS-a, senzora, kartice i slično, a tu je i opcija Device info koja će nešto detaljnije prikazati hardverske mogućnost samoga pametnog telefona (tu je o opcija koja će prikazati informacije o SIM kartici), kao i pregled podataka sa dostupnih senzora.

Treći segment okuplja dodatne alate kao što je onaj za snimanje tona ili zaslona, kompas, štoperica, zatim alat za skeniranje crtičnih kodova, pregled dozvola za aplikacije na pametnom telefonu, a tu je čak i jednostavna libela za ispitivanje horizontalnosti ravnih površina.

Konačno, posljednji segment je zapravo upravitelj instaliranim aplikacijama, a putem kojega je vrlo jednostavno dobiti uvid u određene parametre instaliranih aplikacija kao što su njihove dozvole, servisi, pa čak i manifest, uz brojne druge informacije. Naravno, na umu valja imati da, kako bi aplikacija mogla ispravno raditi, potrebno joj je dati i odgovarajuća prava, dok je svakako zgodno to što je aplikacija – besplatna.