Tap Scroll - omogućuje skrolanje na vrh tek običnim dodirom vrha zaslona

Jedna od praktičnih mogućnosti dostupnih u iOS-u svakako je opcija da se dodirom vrha zaslona jednostavno stranica na kojoj se trenutačno nalazi skrola na sam vrh. Android takvu mogućnost još nema, ali je se može dobiti uz ovu aplikaciju, a onda i neke dodatne mogućnosti…

Matija Gračanin četvrtak, 7. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Tap Scroll 
Namjena Skrolanje na vrh zaslona dodirom njegova vrha
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Svi onima kojima je dozlogrdilo skrolati neku stranicu na početak, odnosno, na vrh zaslona, a rado bi imali mogućnost kakvu imaju korisnici iPhonea, s ovom će aplikacijom doći na svoje. Naime, Tap Scroll omogućuje da se tek jednim dodirom vrha zaslona (statusne trake), stranica na kojoj se nalazi jednostavno automatski odskrola na vrh.

No, za razliku od onoga što je ugrađeno i sam iOS, s ovom se aplikacijom dobivaju i dodatne mogućnosti. Konkretno, određene je akcije moguće dodijeliti radnjama kao što je dvostruki dodir statusne trake, ako se ona dulje zadrži ili ako se po njoj klizne lijevo ili desno.

Inicijalno će svaka od tih radnji skrolati na vrh, osim dvostrukog dodira koji će odskrolati stranicu na dno, no sve je to moguće promijeniti u postavkama i podesiti da se otvori dijalog za isključivanje telefona, da se vrati na početni zaslona telefona, uključi ili isključi bljeskalica, proširi panel s notifikacijama ili se otvore brz postavke.

Da bi aplikacija mogla raditi, potrebno joj je dodijeliti i odgovarajuće dozvole i to postavke pristupačnost kao i isključiti optimizaciju potrošnje baterije kako bi aplikacija mogla nesmetano raditi u pozadini. Dodatnih mogućnosti nema, ali je aplikacija zato besplatna. Povremeno od bugova, no u većini se slučajeva pokazala da uspješno odrađuje ono čemu je i namijenjena.