StudySmarter - mobilni pomoćnik za učenike i studente za lakše svladavanje gradiva

StudySmarter je edukativna platforma koja nastoji pomoći studentima i učenicima da lakše svladavaju gradivo stvarajući vlastite materijale za učenje ili se zabaviti učenjem uz nastavne materijale koji su već dostupni unutar aplikacije…

Matija Gračanin petak, 13. siječnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv StudySmarter 
Namjena Aplikacija namijenjena studentima i učenicima
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 74,19 eur godišnje (Premium)

StudySmarter je zapravo znatno uljepšana i daleko moćnija aplikacija koja pomaže pri učenju koristeći se dobro poznatom tehnikom za lakše pamćenje informacija, odnosno učenjem kroz kartice te uz pomoć zabavnih kvizova s više ponuđenih odgovora.

Premda se unutar aplikacije mogu koristiti već gotovi setovi za različite osnovnoškolske i srednjoškolske predmete, ali i sveučilišne kolegije, najbolje je aplikaciju koristiti tako da se naprave vlastiti setovi, a onda se iskoriste mehanizmi koje sama platforma nudi.

Time ne samo da će se učiti već kroz samo sastavljanje materijala, nego će se kasnije gradivo bolje utvrditi kroz ponavljanje upravo koristeći kartice i kvizove. Setove nije teško izrađivati, a moguće je koristiti i već postojeće kartice, uploadati (skenirati) dokumente, stvarati bilješke pa čak i pozivati prijatelje.

StudySmarter ne samo da izgleda lijepo, nego je samu aplikaciju prilično jednostavno koristiti. Sve počinje otvaranjem korisničkog računa nakon čega je najbolje proći kroz kratak vodič s kojim se upoznaje osnovnim mogućnostima i karakteristikama same aplikacije. Aplikacija nudi i statistički pregled koliko se vremena uložilo u učenje, tu je i pregledn tjednih ciljeva i drugo.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna no ponešto ograničena i prikazuje oglase. Dodatne mogućnosti kao što je podrška za izvanmrežni rad i uklanjanje oglasa dobit će se plaćanjem pretplate za izdanje Premium koje stoji  74,19 eura godišnje. Zgodno je i to što se tjedan dana korištenja inačice Premium može dobiti za svakog prijatelja kojeg se pozove i koji otvoriti korisnički račun.