Stingray Music - glazbeni servis s pomno osmišljenim glazbenim kanalima

Stingray Music je glazbeni servis koji se ponajprije ističe velikim brojem glazbenih kanala s pomno probranom glazbom koju nije izabrala umjetna inteligencija, no moći će ga koristiti samo oni korisnici čiji davatelj usluga emitira Stingray Music kanale u svojim TV paketima…

Matija Gračanin utorak, 21. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Stingray Music 
Namjena Glazbena plaftorma s ručno probranom glazbom
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno (uz TV pretplatu)

Glazbenih servisa ima mnogo, a dobar ih se dio zapravo oslanja na brojne internetske radijske postaje. Stingray Music se pomalo izdvaja iz gomile budući da se ponajprije fokusira na TV platforme putem kojih omogućava slušanje stotine glazbenih kanala s ručno probranom glazbom.

Doduše, na umu treba imati da Stingray Music ima više od 400 milijuna pretplatnika u 160 zemalja diljem svijeta, a već samo taj podataka nešto znači. Na domaćem terenu, u nešto manje od pedesetak kanala probrane glazbe moći će besplatno uživati korisnici nekog od TV paketa koje nudi A1.

Štoviše, odmah nakon instalacije aplikacije uputno je autorizirati se upravo putem davatelja usluga, a to će se učiniti tako da se na TV prijemniku izabere jedan od Stingray Music glazbenih (radijskih) kanala, putem mobilne aplikacije pokrene proces autorizacije te se telefon približi zvučniku televizora i pričeka da autorizacija dovrši.

Jednom kada se to dogodi, moći će se bez ograničenja uživati u probranoj glazbi bez reklama jednako kao što se to može na televizoru ili putem web preglednika (sve uz isti korisnički račun i autorizaciju), pa je ovo aplikacija koju, ako je se već može koristiti besplatno uz davatelja usluga, svakako vrijedi imati na svojem pametnom telefonu.

Doduše, sama aplikacija nije pretjerano moćna (premda njezine mogućnosti uvelike ovise s kojim se davateljem usluge autoriziralo te u zemlji u kojoj se nalazi), no vrlo se lako snaći u ponudi glazbenih kanala, tu je i podrška za streamanje na Chromecast, tajmer za spavanje i još pokoja sitnica. Kvalitetom glazbe se može upravljati u postavkama, no većina će ionako postaviti maksimalnu kvalitetu (320 Kbps).