Plexamp - glazbeni reproduktor za streaming glazbe pohranjene na Plex Media Serveru

Donedavno dostupan isključivo pretplatnicima Plex Passa, Plexamp već neko vrijeme mogu koristiti svi oni koji koriste Plex Media Server te na taj način uživati u osobnoj glazbenoj kolekciji bilo kod kuće ili na putu i iskoristiti ga da naprave osobni glazbeni streaming servis…

Matija Gračanin ponedjeljak, 31. srpnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Plexamp 
Namjena Aplikacija za streaming osobne fonoteke
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 4,99 eur mjesečno (Plex Pass)

Plex Media Server dobro je poznati multimedijski poslužitelj koji omogućuje organiziranje i pregledavanja osobne biblioteke filmova i glazbe, a osim što ga je moguće koristiti besplatno, dostupna je i pretplata (Plex Pass) uz koju se dobivaju i proširene mogućnosti i usluge. Jedna od pogodnosti je bila i mogućnost korištenja Plexampa.

Kako Plex Media Server omogućava organiziranje i vlastite glazbene kolekcije, Plexamp je zamišljen kao glazbeni reproduktor koji nudi streaming glazbe iz osobne fonoteke koja je pohranjena na Plex Media Serveru, a premda je dosad bio dostupan isključivo pretplanicima, već ga se neko vrijeme može koristiti besplatno.

Uz mogućnost pregledavanja glazbe iz osobne fonoteke, tu je i mogućnost streamanja glazbe na bilo koji podržani uređaj (podržava Chromecast i AirPlay), podrška za izvanmrežno slušanje, tu je i podrška za Android Auto i Apple CarPlay, pametne playliste te još štošta drugo.

Besplatna inačica Plexampa je ipak i dalje ograničena, pa se za sve mogućnosti ipak mora plaćati Plex Pass pretplata uz što se dobiva i čitav niz drugih mogućnosti kao što je daleko bolja podrška za rad s playlistama, opcija reprodukcije međusobno zvučno sličnih pjesama, deset tračni ekvalizator i još štošta drugo. Ukratko svi oni koji koriste Plex Media Server, ovo je idealna aplikacija kojom će dodatno moću uživati u osobnoj fonoteci.