PlayBook Lite - aplikacija otvorenog koda specijalizirana za slušanje zvučnih knjiga

Zvučne knjige su mnogima popularan način da uživaju u pisanoj riječi dok su u pokretu, a ovo je aplikacija otvorenog koda koja nudi elementarne no sasvim dostatne mogućnosti kako bi se mogle slušati zvučne knjige pohranjene na unutarnjoj memoriji telefona…

Matija Gračanin srijeda, 30. kolovoza 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv PlayBook Lite 
Namjena Sve što je potrebno za slušanje zvučnih knjiga
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 2,26 eur

PlayBook Lite još je jedna od aplikacija koja se specijalizira za slušanje zvučnih knjiga koje se nalaze pohranjene na lokalnoj memoriji telefona, a premda se ne može pohvaliti raskošnim mogućnostima, već sama činjenica da je aplikacija besplatna i ne prikazuje oglase kao i to da zapravo nudi sve što je potrebno za slušanje zvučnih knjiga, čini ju dovoljno zanimljivom.

Nakon instalacije je potrebno dodati mapu unutar koje se pohranjuju zvučne knjige (besplatne zvučne knjige se mogu pronaći na brojim izvorima kao što je Librivox ili Project Gutenberg) pri čemu samo treba izabrati  jednu od ponuđenih struktura datoteka kako bi ih aplikacija pravovremeno mogla detektirati.

Jednom kada je to napravljeno, zvučne knjige će biti spremne za slušanje. Kontrole za upravljanje reprodukciju su sasvim tipične, a tu je mogućnost da se reprodukcija ubrza ili uspori, opcija postavljanja tajmera za spavanje, mogućnost dodavanja knjižnih oznaka kao i jednostavno mogućnost da se pregledaju dostupna poglavlja (ili epizode).

Nekima će biti zgodno i to što je moguće preskakati 30 sekundi unaprijed ili 20 sekundi unazad (te je vrijednosti moguće prilagoditi), a tu je i dodatak s kojim je moguće dodatno pojačati ton kao i naznačiti da se preskače tišina. PlayBook Lite je besplatan i ne prikazuje oglase, no ako se želi na raspolaganju imati mogućnost postavljanja tamne teme ili promjene boje sučelja, onda je potrebno platiti donaciju od najmanje 2,26 eura.