Perfect Ear - aplikacija za vježbanje sluha i općenitu glazbenu edukaciju

Perfect Ear je svojevrsna mobilna glazbena škola koja ne samo da će pomoći pri vježbanju sluha, nego zapravo pomaže učiti solfeggio, a može poslužiti i za vježbanje pjevanja te razvijanja osjećaja za ritam kroz brojne dostupne vježbe…

Matija Gračanin ponedjeljak, 14. ožujka 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Perfect Ear 
Namjena Aplikacija za učenje glazbene teorije
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Perfect Ear je prilično popularna aplikaciji među glazbenicima, ali i onima koji to tek žele postati ili naučiti više o glazbenoj teoriji. Naime, aplikacija nudi sve što je potrebno za svladavanje solfeggija i samim time podučava čitanje i pisanje nota te pomaže svladavanje opće glazbene pismenosti.

Opremljena s velikim brojen raznovrsnih vježbi koje ne samo da će pomoći pri razvijanju sluha (uz klavir ili gitaru), nego su tu i ritamske vježbe koje pomažu naučiti prepoznavati ritamske strukture. Štoviše, što se potonjeg tiče, moguće je stvarati vlastite prilagođene ritamske vježbe što itekako može biti korisno.

Naravno, kako se iza svega krije glazbeno opismenjavanje, aplikacije može poslužiti i za svladavanje čitanja i pisanja nota, a tu je i poseban trener koji pomaže vježbati brzo čitanje notnog zapisa kako bi se moglo svirati izravnim čitanjem nota.

Osim toga, tu su i melodijske vježbe, niz članaka o glazbenoj teoriji koji su prilagođeni totalnim početnicima, ugrađeni alat za treniranje i razvijanje apsolutnog sluha te štošta drugo. Sama aplikacija je u suštini besplatna, ali nisu dostupne sve vježbe te se one moraju odvojeno kupovati. Paket svih vježbi stoji 14 kn, a ako se želi imati i mogućnost izrade prilagođenih vježbi, onda valja kupiti i editor koji stoji 8 kn.