Otherweb - još jedna aplikacija za jednostavan pregled vijesti iz poznatih izvora

Riječ je o još jednoj aplikaciji koja je u suštini klasični agregator novosti te omogućava da se kroz jednostavno sučelje prate vijesti iz različitih kategorija. Ipak, Otherweb se pristupom i nekim svojim mogućnostima prilično razlikuje od brojne konkurencije…

Matija Gračanin petak, 26. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Otherweb 
Namjena Olakšava praćenje novosti iz više izvora na jednom mjestu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Otherweb je zanimljivo osmišljena aplikacija (i platforma) koja, slično kao i brojni drugi agregatori novosti, omogućava da se dnevna doza informacija konzumira kroz zgodno osmišljeno sučelje i na jednom mjestu. Ipak, za razliku od konkurencije, nudi neke vrlo specifične mogućnosti.

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa i podešavanjem temeljnih parametara, a već je tu moguće vidjeti jedan od zgodnih detalja; moguće je preciznije odrediti prioritet odabranim kategorijama vijesti i to tek pomicanjem klizača (pritom će se dobiti i procjena koliko se novosti i sadržaja dnevno može očekivati).

Osim toga, Otherweb se ističe i modelom umjetne inteligencije koji nastoji, onako kako će se aplikacija koristiti, uklanjati što je više moguće korisniku nezanimljivog ili nekvalitetnog sadržaja. Štoviše, za članke se može dobiti i pregled ocjena kakvoće sadržaja na temelju različitih parametara, što je mogućnost koja se doista rijetko kada može vidjeti kod drugih sličnih aplikacija.

Zgodno je i to što se klizanjem ulijevo ili udesno označava neki članaka nezanimljivim ili vrijednim čitanja, tu je i praktično osmišljen kratki dnevni pregled najvažnijih novosti (svaki je članak ili temu onda moguće šire istražiti), a moguće je i poimence izabrati specifične blogove ili izvore vijesti čiji se sadržaj želi čitati.

Otherweb ne prikazuje ni oglase što će mnogima biti iznimno važno, a tu su i brojne druge praktične mogućnosti kao što je podrška za TTS, mogućnost uvoza ili izvoza OPML lista, kao i brojni drugi detalji. U svakom slučaju, ovo je aplikacija koju bi pravi ovisnici o pregledu dnevnih novosti i informacija svakako trebali iskušati.