Miro - kolaboracijska virtualna bijela ploča koja se može koristiti u pokretu

Miro je zgodno osmišljena platforma koja omogućava kolaboraciju više korisnika istodobno na virtualnim pločama na kojoj je moguće pisati i skicirati te tako razmjenjivati ideje, a to ovu aplikaciju čini idealnom za vizualiziranje koncepata bez obzira na to gdje se nalazi…

Matija Gračanin ponedjeljak, 13. studenog 2023. u 10:20
OSNOVNI PODACI
Naziv Miro 
Namjena Kolaboracijska virtualna bijela ploča 
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan / od 8 USD mj po korisniku

Kako je već odavna rad s udaljenog mjesta postao sasvim udomaćen, tako je i potreba za digitalnim kolaborativnim alatima veća. Miro je jedno takvo rješenje koje omogućava da se putem virtualnih bijelih ploča na jednostavan način vizualiziraju koncepti, ideje i rješenje, a da pritom svi mogu tome doprinositi bez obzira na to gdje se nalazili.

Čitava stvar zapravo funkcionira prilično jednostavno. Najprije se kreira virtualna bijela ploča (moguće ih je imati više), a onda kad svi koji to trebaju tu ploču otvore na svojem pametnom telefonu ili tabletu, sve što se upiše ili skicira, gotovo će trenutačno biti prikazano svima. Naravno, svatko od sudionika također može sudjelovati.

Ono što Miro čini posebno praktičnim, činjenica je da raspolaže s nizom dodatnih mogućnosti. Na primjer, podržava anotaciju i suradnju na PDF dokumentima, moguće je i organizirati dodatne resurse kao što su slike, dokumenti, poveznice i reference, tu je i podrška za skeniranje kamerama u mobilnim uređajima pa je bilješke na šarenim papirićima lako moguće pretvoriti u digitalne editabilne bilješke, dijeljenje bijelih ploča i štošta drugo.

Miro je odlično prilagođen i za korištenje na tabletima, što je sasvim razumljivo, a ako se posjeduje uređaj uz koji dolazi i pripadajuća olovka (stylus), iskustvo rada će biti još bolje. Očekivano, kako je Miro namijenjen timovima, tu su i paketi prilagođeni timovima različitih veličina, a uz besplatnu i ograničenu varijantu, tu je i paket Starter koji stoji 8 dolara mjesečno po korisniku te paket Business koji stoji 16 dolara mjesečno po korisniku.