Linga - pomaže učiti i usavršiti znanje stranih jezika kroz čitanje knjiga

Linga je zanimljiva aplikacija koja kao cilj ima pomoći pri učenju i usavršavanju poznavanja stranih jezika kroz čitanje omiljenih knjiga pri čemu je moguće uploadati vlastite e-knjige ili se osloniti na one koje su dostupne u online biblioteci…

Matija Gračanin utorak, 31. listopada 2023. u 07:05
OSNOVNI PODACI
Naziv Linga 
Namjena Učenje jezika kroz čitanje knjiga
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 3,45 eur mj, 36,50 eur godišnje ili 60,39 eur jednokratno (Premium)

Dobro je poznato da je za učenje jezika potrebno i mnogo čitati te upijati što je veći broj riječi moguće kako bi se proširio vokabular, i samim time, dodatno proširilo znanje nekog jezika. Linga je aplikacija koja upravo u tome pomaže.

Naime, riječ je o svojevrsnoj online biblioteci i alatu za učenje stranih jezika koji nudi hrpicu knjiga prilagođenih različitim razinama poznavanja jezika, ali omogućava i da se uploadaju vlastite knjige, a zatim nudi jednostavno čitanje knjiga uz dobro razrađenu opciju prevođenja.

Cilj je jednostavan, proširiti vokabular te time poznavanje jezika i povećati razinu razumijevanja napisanoga teksta u stranom jeziku kroz čitanje. Aplikacija, uz brojne druge jezike, podržava i hrvatski, a zavičajni će se jezik definirati odmah nakon otvaranja korisničkog računa, zajedno s jezikom koji se želi učiti (uz postavljanje samoprocijenjene razine znanja stranog jezika).

Za svaku je riječ koja se označi moguće dobiti točan prijevod, dodatne definicije, primjere, sinonime i etimologiju, a za dio toga se čak koristi i ChatGPT. Tu je i mogućnost slušanja točnog izgovora, odličan riješeno čitanje knjiga na pametnom telefonu, dodatak za vježbanje i pamćenje riječi, osobni rječnik, mogućnost čitanja vijesti i štošta drugo.

Linga zasad nudi podršku za učenje šest jezika (njemački, engleski, španjolski, francuski, talijanski i ruski) dok je podrška za zavičajne jezike nešto opsežnija. Izdanje Pro se odmah po instalaciji može koristiti besplatno sedam dana kako bi se iskusile sve dostupne značajke i zaobišla relativno velika ograničenja besplatne inačice, a za njega je zatim, samo ako se to želi, potrebno plaćati pretplatu koja stoji 3,45 eura mjesečno, 36,50 eura godišnje ili 60,39 eura jednokratno.