Kiwi Browser - mobilni web preglednik temeljen na Chromiumu s podrškom za proširenja

Kiwi Browser je brz i uglađen mobilni web preglednik koji se temelji na Chromiumu i WebKitu, a uz šačicu praktičnih mogućnosti, izdvaja se činjenicom da nudi podršku za proširenja pa omogućava instalaciju dobrog djela proširenja za desktop inačicu Chromea…

Matija Gračanin ponedjeljak, 11. rujna 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Kiwi Browser 
Namjena Mobilni web preglednik
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Izbor omiljenog web preglednika, kako na računalu tako i na pametnim telefonima, prilično je individualan. Doduše, većina će se odlučiti između vodećih web preglednika kao što su Edge, Chrome ili Firefox, a neki će biti sretniji s onim što im je priredio proizvođač telefona koji koriste (npr. Samsung Internet).

Ipak, postoje i brojne druge alternative, a jedna od takvih je i Kiwi Browser. Riječ je o solidnom i brzom web pregledniku koji se temelji na Chromiumu i WebKitu, a koji pritom nudi i neke prilično zgodne mogućnosti i detalje. Jedan od tih detalja i opcija je postavljanja adresne trake na dno, umjesto na vrh prozora.

Stvarčice kao što je podrška za noćnu temu, privatni modalitet surfanja (Incognito Mode), mogućnost uklanjanja oglasa i sprječavanja pojave iskakujućih prozora te brojne druge tipične mogućnosti ne treba posebno niti isticati. S druge strane, jedna od njegovih ključnih karakteristika je solidna podrška za pluginove.

Naime, Kiwi Browser omogućava instalaciju većeg dijela proširenja za desktop inačicu Chromea izravno iz trgovine, što će nekima sigurno biti vrlo zanimljivo. Osim toga, nudi mogućnost prilagođavanja otvorne stranice, tu je i opcija blokiranja AMP stranica, sprječavanje praćenja, podrška za prijevod u više od 60 jezika i štošta drugo. Ukratko, Kiwi Browser svakako vrijedi probati.