Intel Unison - povezivanje pametnih telefona i tableta s Windows računalima

Intel Unison zanimljivo je rješenje koje omogućava međusobno povezivanje Android i iOS uređaja s računalima s Windowsima nakon čega ne samo da je moguće prebacivati datoteke, pregledavati i upravljati fotografijama, ostvarivati pozive nego i koristiti uređaje kao dodatnih zaslon te drugo…

Matija Gračanin četvrtak, 11. siječnja 2024. u 05:32
OSNOVNI PODACI
Naziv Intel Unison
Namjena Upravljanje mobilnim uređajima s Windowsa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Postoji čitav niz rješenja koja omogućavaju da se Android i iOS uređaji povežu s računalom te ih se koristi na različite načine, a jedno od tih rješenja je već ugrađeno u same Windowse. Međutim, Intel Unison ide korak dalje omogućujući da se pametnim uređajima upravlja s računala, ali i da se tablet računala iskoriste kao dodatni zaslon.

Kao što je to slučaj i s drugim sličnim rješenjima, potrebno je instalirati odgovarajuće klijente, kako na računalo, tako i na pametne telefone i tablete, a onda proći kroz relativno jednostavan postupak uparivanja. Pritom je na mobilnim uređajima potrebno dati odgovarajuća prava, a onda samo skenirati generirani QR kod, potvrditi na računalu da je ispravan, te povezati uređaje.

Ovisno o tome koji je uređaj povezan, bit će dostupne i određene značajke. Sveukupno, tu je opcija jednostavnog prijenosa datoteka, upravljanje slikama u galeriji, pregledavanje te slanje i primanje SMS poruka, zatim ostvarivanje i primanje poziva izravno s računala (za to je potrebno povezati uređaje i Bluetoothom), a tu je i pregled notifikacija.

Podržana je i mogućnost korištenja uređaja kao dodatni zaslon, no na umu treba imat da, slično kao i za druge značajke, sve mogućnosti neće biti dostupne na svim uređajima i kombinacijama uređaja. Na primjer, korištenje dodatnog zaslona podržano je samo na računalima koje imaju Intelov procesor 13. generacije ili viši. Druge je preduvjete najbolje provjeriti na službenoj web stranici.

Bilo kako bilo, Intel Unison  se nameće kao još jedno solidno i besplatno rješenje za upravljanje pametnim telefonima i tabletima izravno s računala, pa oni koji se još uvijek nisu odlučili koje će rješenje toga tipa koristiti, svakako bi trebali provjeriti što im ovo Intelovo može ponuditi.