GetBy - platforma za jednostavnu online kupovinu autobusnih karata

Platforma za pronalazak povoljnih letova i smještaja ima zaista mnogo, dok je ponuda aplikacija specijaliziranih za putovanje autobusom ipak nešto skromnija. GetByBus je jedna od najpoznatijih platforma upravo za kupovinu autobusnih karti…

Matija Gračanin srijeda, 23. kolovoza 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv GetBy 
Namjena Platforma za kupovinu autobusnih karata
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

GetByBus je, uz FlixBus, dobro poznata platforma za online kupovinu autobusnih karata te jednostavan pronalazak autobusnog prijevoza diljem svijeta, a osim što ju je moguće koristiti putem internetskog preglednika, dostupna je službena aplikacija za pametne telefone, GetBy.

Funkcionira otprilike slično kao što rade slične aplikacije koje se specijaliziraju za rezervaciju letova; samo je potrebno unijeti polazište, svoje odredište, datum polaska i vraćanja (ako se namjerava kupiti povratna karta) te broj osoba (odrasli, djeca, umirovljenici, studenti).

Ubrzo će se pronaći dostupne linije s jasno navedenim autoprijevoznikom s čijim će se autobusom putovati, a onda je moguće odmah putem aplikacije kartu i kupiti plaćanjem kreditnom karticom. Prije toga je moguće pogledati i više detalja o autobusu s kojim će se putovati, skupa sa stanicama na koje će se autobus sve zaustavljati.

Korisno je i to što korisnici mogu (i ostavljaju) recenzije autoprijevoznika i autobusa, ali i to što u dosta slučajeva nije potrebno na papir ispisivati kupljenu kartu nego je dovoljno u aplikaciji pokazati generirani QR kod (sve ovisi o mogućnostima samoga autoprijevoznika). Tu je i još pokoja sitnica, pa ako se planira putovati autobusom, ovo je jedna od aplikacija koju vrijedi imati pri ruci.