G-CPU - pregled osnovnih informacija o smartfonu zapakiran u atraktivno sučelje

Riječ je o lijepo napravljenoj aplikaciji koja nudi pregled osnovnih hardverskih karakteristika smartfona i njegovih temeljnih komponenti. Premda se ne može uspoređivati s daleko razrađenijim aplikacijama ovoga tipa, ističe se atraktivno osmišljenim sučeljem te zgodnim widgetom…

Matija Gračanin ponedjeljak, 15. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv G-CPU 
Namjena Pregled hardverskih mogućnosti smartfona
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

G-CPU je vizualno atraktivna i jednostavna aplikacija koja nudi brzi pregled hardverskih mogućnosti smartfona (i tableta), skupa s aktualnim informacijama kao što je zauzeće procesora, količinu slobodne radne memorije, brzi pregled prijenosa mreže, stanje baterije, pohrane, te druge informacije.

Naravno, za dobar je dio komponenti moguće vidjeti i nešto proširene i detaljnije informacije i tako, primjerice, točno doznati konkretne podatke o zaslonu u smartfonu, sve podržane razlučivosti prednje ili stražnje kamere, aktualnu brzinu mreže skupa s IP adresom, te brojne druge podatke.

Osim toga, tu je i mogućnost brze provjere ispravnosti različitih aspekata smartfona i ugrađenih komponenti, a zgodan je detalj i to što je informacije moguće izvesti u PDF dokument ili obični tekst, kao i činjenica da je tu jednostavan no funkcionalan kompas.

Očekivano, G-CPU nudi i zgodno osmišljene widgete zahvaljujući kojima je u svakome trenutku moguće pratiti određene parametre smartfona (moguće je namjestiti interval u kojem će se podaci osvježavati), a tu je još poneki detalj kao što je, na primjer, brzi pregled svih instaliranih aplikacija, uključujući i sistemske aplikacije.

Drugim riječima, svi oni koji traže jednostavnu aplikaciju za pregled hardverskih mogućnosti smartfona, a pritom im je važno da aplikacija nudi vizualno uglađeno i lijepo osmišljene sučelje, kao i činjenica da se aplikaciju može koristiti besplatno (potiču se donacije), svakako bi trebali iskušati ovu.

https://www.youtube.com/watch?v=yQrFch9InZA