Frequency Sound Generator - potencijalno koristan generator tonova različitih frekvencija

Riječ je o moguće korisnom i fleksibilnom mobilnom alatu koji se specijalizira za generiranje zvukova različitih frekvencija pa se može koristiti za različite namjene; za testiranje zvučne opreme, ugađanje glazbala ili u edukativne svrhe…

Matija Gračanin četvrtak, 2. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Frequency Sound Generator
Namjena Specijalizira se za generiranje tonova
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 5,84 eur

Frequency Sound Generator spada u kategoriju specijalističkih aplikacija koje, premda ih možda neće svatko naći korisnom, nekima će itekako dobro doći. Naime, riječ je o aplikaciji koja se specijalizira za generiranje tonova različitih frekvencija te omogućava da se jednostavno eksperimentira sa zvukom izravno na svojem pametnom telefonu.

Aplikaciju se može koristiti za različite namjene, bilo da je riječ o testiranju i kalibriranju zvučne opreme, zatim ugađanja glazbala (nudi presetove glazbenih nota), provjeri sluha, a može je se koristiti i u edukativne svrhe kao alat kojim će se demonstrirati svojstva zvuka i frekvencije učenicima i studentima na satovima fizike.

Čitavu je stvar prilično jednostavno koristiti, a sama se aplikacija ističe visokom razinom fleksibilnosti što joj je u jedna od ključnih prednosti. Dakako, sučeljem je također usklađena, a općem dojmu svakako doprinosi i animirani prikaz.

Zgodno je i to što je generirane zvučne zapise moguće izvoziti i snimati ih u format .WAV, tu je i opcija stvaranja vlastitih predložaka za generiranje tonova kao i neki drugi detalji. Osnovna inačica aplikacije se može koristiti besplatno, ali ako se žele na raspolaganju imati mogućnost izvoza tonova te se želi izbjeći prikazivanje oglasa, aplikaciju se može kupiti iznosom po vlastitoj volji (predloženi iznos je 5,84 eura).