Freepik - poznata platforma koja nudi besplatne resurse za grafički dizajn

Riječ je o službenoj aplikaciji sada već dobro poznate platforme na kojoj dizajneri i svi zainteresirani mogu pronaći mnoštvo besplatnih resursa za grafički dizajn što uključuje vektorsku grafiku, fotografije, videozapise, predloške i PSD datoteke…

Matija Gračanin ponedjeljak, 30. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Freepik 
Namjena Platforma namijenjena grafičkim dizajnerima
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Freepik je online platforma koja nudi besplatne resurse za grafički dizajn u što se ubraja vektorska grafika, fotografije, razni predlošci, fontovi, 3D grafika, ikone, videozapisi pa čak i gotove PSD datoteke te, odnedavno, i AI generirani vizuali.

Dobar dio sadržaja dostupan na ovoj platformi je besplatan i može ga se koristiti u komercijalne i osobne svrhe bez potrebe da se bilo gdje spomene autor, ali je za dodatno kvalitetan sadržaj (Premium) i upravo tu privilegiju da se autor sadržaja ne navodi, ipak potrebno plaćati mjesečnu ili godišnju pretplatu.

Službena mobilna aplikacija je svojevrsni produžetak online platforme koja je zamišljena da se prvenstveno koristi kroz web preglednik, ali je praktični način da se pregledava, pretražuje i pronalazi sadržaj koji se praktično svakodnevno ažurira i koji se može koristiti u vlastitim grafičkim projektima.

Jedan od zgodnih detalja je mogućnost pretraživanja na temelju slike bilo da će se učitati slika iz galerije ili će se koristiti kamera ugrađena u pametni telefon, tu je i jednostavan pregled grafičkih resursa koji su u trendu kao i pregled popularnih kreatora, a uz korisnički račun je moguće i stvarati vlastite kolekcije.

U svakom slučaju, Freepik je odlična platforma namijenjena grafičkim dizajnerima putem koje i sami mogu prodavati vlastite kreacije, a drugi ih mogu slobodno koristiti. Kao što je već napomenuti, za premium sadržaj potrebno je plaćati ili 109 eura godišnje ili 15 eura mjesečno.