freeCodeCamp - neprofitna organizacija koja tečajeve programiranja nudi sasvim besplatno

Riječ je još jednoj platformi putem koje je moguće učiti programiranje, a osim što je tečajevima moguće pristupati putem web preglednika, dostupne su i mobilne aplikacije koje nude neke od tečajeva kako bi se učiti programirati moglo u hodu…

Matija Gračanin petak, 18. kolovoza 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv freeCodeCamp
Namjena Platforma za poduku programiranja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Aplikacija i platformi koje se specijaliziraju za podučavanje različitih programskih jezika te programiranja općenito ima sve više. Neke su besplatne, neke traže plaćanje pretplate, a među najpoznatijim platformama je upravo freeCodeCamp.

Kako iza platforme stoji neprofitna organizacija, jasno je da su svi tečajevi besplatni, a uz to što im je moguće pristupati putem web preglednika što je ujedno i preferiran način korištenja ove platforme (otvaranje korisničkog računa je obavezno), samo ih je  jedan dio dostupan i putem mobilne aplikacije.

Sami tečajevi su većinom prezentirani kroz klasične lekcije, video lekcije, odgovaranje na pitanja kako bi se utvrdilo stečeno znanje, rješavanje problemskih zadataka te u konačnici završenog projekta koji će ujedno biti i potvrda da se ovladalo programskim jezikom ili tehnologijama koje se željelo naučiti.

Od tečajeva dostupno je doista štošta; od izrade web aplikacija i sučelja, preko razvijanja baza podataka, pa sve do strojnog učenja i analize podataka. Osim toga, dostupan je i poseban tečaj koji priprema polaznike freeCodeCampa za klasičnih razgovor za posao nudeći klasične zadatke, a tu je i niz prilično korisnih tutorijala. Drugim riječima, svi oni koji žele učiti programirati, ovo je još jedna platforma putem koje će upravo to i moći.