Downdetector - pregled dostupnosti u stvarnom vremenu za stotine servisa i web stranica

Downdetector je jedan od najpoznatijih servisa koji omogućava pregled dostupnosti u stvarnom vremenu za stotine platformi, servisa i popularnih web stranica i tako omogućava, između ostalog, da se provjeri je li neki mrežni problem lokalne prirode ili je na strani servisa kojemu se želi pristupiti…

Matija Gračanin petak, 20. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Downdetector 
Namjena Jednostavan pregled dostupnosti brojnih servisa
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Ookla je većini poznata pod popularnom alatu za mjerenje brzine internetske veze (Speedtest), no u svojemu portfelju usluga i aplikacija nudi i Downdetector. Riječ je o servisu koji se specijalizira za praćenje dostupnosti više od 12 tisuća servisa i web stranica i to u stvarnom vremenu, a uz službenu web stranicu, tu je i aplikacija za pametne telefone.

Premda ne nudi posebno napredne mogućnosti, onima kojima je važno u svakome trenutku znati status globalne dostupnosti platformi i usluga kao što su Apple Pay, Battle.net, Destiny, Duo, Facebook, Netflix, Fortnite, Gmail, Roblox i brojnih drugih, s ovom će aplikacijom upravo to dobiti.

Popis dostupnih usluga dominira prikazom (prikaz ovisi i o izboru zemlje koja će biti automatski detektirana), a njega je moguće i pretraživati te na taj način zapravo filtrirati popis prema onoj usluzi koja se traži. O svakoj je platformi ili servisu moguće dobiti i pregled dostupnosti u proteklih 24 sata, skupa s prikazom na mapi i komentare korisnika koji probleme mogu i prijavljivati kao i njihova opažanja.

Osim toga, servise je moguće dodavati i u favorite kako bi im se lakše pristupalo, s svakako je korisno o to što se dobivaj i informacije o korisničkoj podršci kako bi se uočeni problem oko dostupnosti (ili performansi) mogao odmah prijaviti. Downdetector je besplatan za korištenje, ali je tu i poseban dio namijenjen poslovnima korisnicima (Downdetector Enterprise) za što je potrebno imati odgovarajući korisnički račun.