Coursera - platfroma s velikim brojem tečajeva i programa obrazovanja iz različitih područja

Coursera je još jedan poznati servis za online učenje koje je otvorilo partnerstvo sa, sveučilištima, tvrtkama i drugim institucijama koje svima zainteresiranima nude tečajeve i programe obrazovanja iz najrazličitijih područja…

Matija Gračanin utorak, 6. rujna 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Coursera 
Namjena Poznati servis za edukaciju
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / od 39 USD mjesečno

S više od pet tisuća tečajeva, kao i mogućnosti dobivanja profesionalnih certifikata te stjecanja diploma, a uz suradnju s više od 200 sveučilišta i tvrtki, Coursera se već neko vrijeme nameće kao jedan od najboljih izvora za online edukaciju i cjeloživotno obrazovanje i to doista u najrazličitijim područjima.

Uz brojne programe iz područja informacijskih tehnologija, na Courseri se može pronaći i štošta, pa se tako educirati i u područjima kao što je pisanje, stvaranje glazbe, profilirati se u poslovnim vještinama, financijama, zdravlju, osobnom razvoju u zbilja koječemu drugome.

Sama aplikacija omogućuje pregled svih online tečajeva koje se pohađa, a tu je i podrška za streamanje predavanja (sve se može preuzimati kako bi se predavanja mogla gledati offline), a aplikacija je zamišljena tako da olakša kombiniranje učenja na računalu i u pokretu na pametnom telefonu ili tablet računalu.

Aplikacija je besplatna, a jednako su tako i neki tečajevi dostupni bez potrebe da se plati bilo kakva dodatna naknada, no cjelokupni programi obrazovanja, specijalizacije i profesionalni certifikati se moraju plaćati i to obično kroz mjesečnu pretplatu (cijene mogu prilično varirati). Drugim riječima, svi oni koji razmišljaju o dodatnoj edukaciji, svakako bi trebali provjeriti što mogu pronaći na Courseri.