CorvusPay - domaći fintech koji omogućava jednostavnije plaćanje na web trgovinama

CorvusPay je na domaćem tržištu poznata kao jedna od usluga koja omogućava plaćanje karticama na web trgovinama, a već neko vrijeme nudi i aplikaciju koja olakšava plaćanje skeniranjem generiranog QR koda na web trgovinama gdje je ta usluga podržana…

Matija Gračanin četvrtak, 9. ožujka 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CorvusPay 
Namjena Plaćanje na web trgovinama
Android Play Store / AppGallery
iOS App Store
Cijena Besplatan

CorvusPay je relativno dobro poznata usluga koja omogućava prihvat kreditnih i debitnih kartica na web trgovinama (payment gateway), a koja za privatne korisnike već neko vrijeme nudi i aplikaciju putem koje je omogućeno sigurno spremanje kartičnih ili IBAN podataka, a onda i pojednostavljeno plaćanje na web trgovinama koje koriste CorvusPay te su tu uslugu i omogućile.

Naime, kroz aplikaciju će u trenutku plaćanja, umjesto unošenja kartičnih podatka, biti dovoljno tek skenirati generirani QR kod i zatim potvrditi transakciju u aplikaciji kako bi se na web trgovini obavilo plaćanje.

Trenutačno je podržano više od tri tisuće web trgovina u CEE regiji, što je već samo po sebi dovoljan podataka da se ozbiljno razmisli o korištenju ove besplatne aplikacije ili, možda bolje rečeno, svojevrsnog digitalnog novčanika koji omogućava lakše plaćanje u web trgovinama.

Osim što je podržano plaćanje kreditnim i debitnim karticama, aplikacija omogućava i da se za plaćanje izravno tereti tekući račun (IBAN). U aplikaciju se moguće prijaviti biometrijom (potrebno je i otvoriti korisnički račun prije nego što se može početi koristiti), tu je i pregled svih obavljenih transakcija te još pokoja sitnica.