Buttons remapper - remapiranje hardverskih tipki na Android uređajima

Buttons remapper, baš kao što mu sam naziv kaže, aplikacije je koja omogućava da se na vrlo jednostavan način dodijele druge funkcionalnosti hardverskim tipkama na Android telefonima kao i da se mudrije iskoriste senzori za otisak prsta tamo gdje je to podržano…

Matija Gračanin četvrtak, 4. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Buttons remapper
Namjena Remapiranje tipki na Android uređajia
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 1,46 eur

Buttons remapper još je jedna od aplikacija koja omogućava da se na relativno jednostavan način funkcije hardverskih tipki promijene, kao i da se dodijele akcije po volji na temelju pritisnutih tipki. Premda neki telefoni nude slične funkcionalnosti već integrirane, one su obično vrlo ograničene, pa se daleko viša razina fleksibilnosti postiže s namjenskim aplikacijama.

Slično kao i druge aplikacije ovoga tipa, Buttons remapper se oslanja na servis pristupačnosti pa je prvi korak nakon instalacije dopustiti aplikaciji korištenje upravo tog servisa, a odmah nakon toga je moguće početi konfigurirati pravila za remapiranje tipki i dodjeljivanje akcija na temelju detektiranih radnji.

Stvar nije posebno složena i samo treba izabrati neku od tipki za koju se želi definirati drukčija radnja i pri tome označiti hoće li se ona aktivirati odmah ili ako se dulje zadrži (dodatne takve akcije se dobiva tek i izdaju aplikacije koje se plaća), a onda samo iz popisa izabrati neki od dostupnih radnji koje će biti aktivirane kada se zadovolji definirani uvjet.

Besplatna inačica aplikacije prilično je ograničena mogućnostima, dok su one najzanimljivije stvari ostavljene za izdanje Premium. U tom je izdanju moguće namjestiti da se izvršavaju skripte s više radnji, emulirati dodirivanje zaslona, utišati mikrofon, aktivirati glasovnog pomoćnika, a tu je i podrška za kombiniranje više tipki i štošta drugo. Cijena tog izdanja? Svega 1,46 eura jednokratno.