BookFusion - višeplatformski čitač e-knjiga s pristupom javnim knjižnicama

BookFusion još je jedan čitač elektroničkih knjiga koji s jedne strane omogućava upravljanje i uživanje u vlastitoj biblioteci, a s druge strane omogućava pristup trgovini knjigama te knjižnicama koje nude e-knjige u javnoj domeni što znači da ih se može čitati sasvim besplatno…

Matija Gračanin četvrtak, 22. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BookFusion 
Namjena Čitač e-knjiga s pristupom javnim knjižnicama
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Čitača e-knjiga koji u najmanju ruku podržavaju one najpopularnije formate definitivno ima mnogo, a BookFusion je još jedna takva aplikacija. Nudi podršku za formate PUB, PDF i CBZ/CBR (ovo potonje znači i da može poslužiti za čitanje e-stripova), a od većine se sličnih čitača ističe ponajprije činjenicom da, uz pristup trgovini za kupovini knjiga, nudi i pristup knjižnicama u kojima se mogu pronaći knjige u javnoj domeni.

Drugim riječima, čak i ako se već ne raspolaže osobnom bibliotekom e-knjiga, BookFusion se može iskoristiti kako bi se u trenucima dokolice uživao u različitim naslovima i književnim klasicima. Sve počinje otvaranjem korisničkog računa, a onda se odmah mogu uploadati vlastite knjige ili se može potražiti u knjižnicama.

Naravno, BookFusion nudi sve što je potrebno kako bi čitanje knjiga bilo ugodno iskustvo na pametnim telefonima, a tu su i neke dodatne stvarčice i mogućnosti kao što je podrška za TTS što će biti zgodno za one koji vole zvučne knjige, alati za anotaciju i stvaranje bilježaka, zatim mogućnost razmjene s Kindleom i štošta drugo.

Podržana je i tamna tema, tu je i mogućnost podešavanja slova i općenito prilagođavanja prikaza e-knjige i drugi detalji. Sama je aplikacija besplatna, a jedino se naplaćuju knjige koje se mogu kupovati unutar trgovine.