BleKip - specijalizirana aplikacija koja radi samo jedno, zacrnit će zaslon na zahtjev

Riječ je o vrlo jednostavnoj aplikaciji koja ima samo jedan važan zadatak, a to je da omogući rad aplikacija koje bi inače prestale raditi kada se zaslon telefona isključi, no pritom će zacrniti zaslon kako bi se uštedjelo na bateriji i očuvao sam zaslon…

Matija Gračanin petak, 8. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BleKip
Namjena Omogućava da se zacrni zaslon smartfona na zahtjev
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Dobro je poznato da neke aplikacije jednostavno neće raditi jednom kada se zaslon isključi, a možda najbolji je primjer Youtube koji dozvoljava reprodukciju videozapisa u pozadini samo ako se plaća pretplata za izdanje Premium. No, tome se može doskočiti koristeći namjenske aplikacije baš kao što je zapravo.

Naime, BleKip će osigurati da pametni telefoni ne odu u stanje mirovanja čime bi se prekinuo rad određenih aplikacija koje ili namjerno brane rad u pozadini ili su jednostavno tako napravljene, ali jednako tako osigurava manju potrošnju baterije tako da jednostavno zacrni zaslon.

Čitavu je stvar vrlo jednostavno koristiti, a samo je potrebno aktivirati BleKip, nakon čega će zaslon odmah biti zacrnjen. Da bi se izašlo iz zacrnjenog zaslona, samo ga je potrebno bilo gdje dodirnuti, a zgodan je detalj i što je dostupan tajmer pa je moguće namjestiti da se BleKip deaktivira nakon određenog vremena.

Kako bi ga se lakše koristilo, moguće je dodati i prečac u izbornik prečaca koji se dobiva klizanjem po zaslonu od vrha telefona prema dolje (brzi izbornik ili brze postavke), a sam je BleKip posve besplatan. Stoga, svi oni koji traže jednostavan način da zaobiđu određene ograničenja, kao što je ono na Youtubeu, mogu to pokušati napraviti aplikacijama poput ove.