Audire - jednostavna aplikacija za prepoznavanje pjesama za ljubitelje asketizma

Premda područjem prepoznavanja pjesama dominiraju nadaleko poznate aplikacije kao što je Shazam ili SoundHound, uvijek postoji mjesta i za pokoje novo rješenje, a ovo će se posebno dopasti svima onima koji su skloni apsolutnom minimalizmu…

Matija Gračanin utorak, 28. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Audire 
Namjena Aplikacija za prepoznavanje pjesama
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Beplatan

Audire je asketska no funkcionalna aplikacija koja se specijalizira za prepoznavanje pjesama koje se reproduciraju u blizini i to tako da se jednostavno uperi mikrofon pametnog telefona u izvor glazbe, pritisne gumb koji dominira sučelje i samo se pričeka da se prikaže rezultat detekcije.

U pozadini se Audire oslanja na projekt otvorenog koda koji se, između ostalog, može pohvaliti činjenicom da za detekciju koja se pjesma reproducira oslanja na dva dobro poznata rješenja, a to samo znači da može koristiti Shazam te API još jedne poznate usluge, AudD.

Drugim riječima, razina prepoznavanja je očekivano dobra, pa svi oni koji bi radije na raspolaganju imali istu razinu preciznosti prepoznavanja kakvu nude ta dva rješenje, a pritom žele koristiti aplikaciju nenametljivog sučelja i tek osnovnih mogućnosti, onda se Audire nameće kao idealno rješenje.

Uz, dakle, relativno brzo identificiranje pjesama, Audire bilježi i povijest prepoznavanja, a za prepoznate će pjesme ponuditi i nešto dodatne informacije, prikazati tekst pjesme te omogućiti pokretanje pretraživanja kroz zadanu tražilicu i web preglednik. Naravno, aplikacija je sasvim besplatna, a nigdje nema ni oglasa.