Astonishing Comic Reader - čitač stripova s podrškom za servise za skladištenje datoteka u oblaku

Astonishing Comic Reader je jedan od najpoznatijih čitača e-stripova za Android telefone koji ne samo da nudi dobro iskustvo čitanja stripova na smartfonima i tabletima, nego nudi i neke praktične mogućosti kao što je podrška za servise za skladištenje datoteka u oblaku…

Matija Gračanin petak, 3. veljače 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Astonishing Comic Reader
Namjena Mobilni čitač stripova
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 3,05 eura (Gauntlet cloud synchrconizer)

S nešto više od milijun preuzimanja, Astonishing Comic Reader se svrstava među popularnije mobilne čitače stripova na Android pametnim telefonima koji odlično radi i izgleda i na tabletima, a koji se ističe i jednostavnim sučeljem kao i podrškom za servise za skladištenje datoteka u oblaku kao što su Ondrive ili Dropbox. Doduše, na umu valja imati da podrška za servise za skladištenje datoteka nije besplatna i mora se kupiti proširenje Gauntlet cloud synchrconizer koje stoji 3,05 eura.

Naravno, stripovima se može pristupati i ako su pohranjeni na unutarnjoj memoriji telefona ili SD kartici, a uredno su podržani najpopularniji formati u kojima se obično mogu naći klasični digitalni stripovi (CBZ i CBR). No, Astonishing Comic Reader nudi i neke dodatne specifične mogućnosti.

Prije svega je tu poseban modalitet koji je optimiziran za čitanje manga stripova, podrška za noćni modalitet, opcija korištenja fizičkih gumbi na pametnom telefonu za navigaciju kroz strip, mogućnost stvaranje osobne biblioteke stripova, a tu je i podrška za PDF (aplikacija može pretražiti unutarnju memoriju telefona tražeći upravo PDF-ove).

Osim toga, moguće je stvarati osobne kolekcije stripova za lakše snalaženja u većoj količini stripova, tu je i podrška za favorite, kao i za uvoz i izvoz kolekcije stripova, te druge stvarčice. Iskustvo čitanja stripova prilično je dobro, a aplikacija radi brzo i uglađeno čime se samo pospješuje opći dojam. Ukratko, svi oni koji traže sposoban mobilni čitač stripova, svakako bi trebali iskušati ovaj.