Google Messages dobiva podršku za fotografije u Ultra HDR-u

Google je potiho uveo novu značajku u svoju popularnu aplikaciju za razmjenu poruka, Google Messages, omogućavajući korisnicima da iskuse novu razinu kvalitete fotografija

Matej Markovinović utorak, 28. studenog 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Google Messages za Android dobiva podršku za format slika Ultra HDR, što omogućava korisnicima slanje i primanje iznimno oštrih te jasnih fotografija preko RCS (Rich Communication Services) poruka unutar aplikacije.

Ova značajka trenutno je dostupna na uređajima koji rade na Androidu 14, a posebno je optimizirana za najnovije Googleove mobitele, Pixel 8 i Pixel 8 Pro.

Inače, UltraHDR fotografije pružaju prikaz s više detalja, čime se poboljšava ukupno iskustvo korisnika u komunikaciji putem slika. Iako se takve fotografije najbolje prikazuju na ekranima koji podržavaju HDR, one bi trebale izgledati bolje čak i na onima koji nemaju podršku za takav prikaz, piše TheSPAndroid.

Ovaj potez Googlea dodatno potvrđuje njegovu predanost inovacijama u komunikacijskim tehnologijama, posebno u kontekstu RCS-a, koji je dizajniran kao modernija i bogatija alternativa tradicionalnom SMS-u.

Podsjetimo, Google je još u svibnju s beta verzijom Androida 14 predstavio format Ultra HDR. Radi se, naime, o formatu koji donosi podršku za 10-bitne HDR fotografije koje su u potpunosti kompatibilne i sa standardnim fotografijama u JPEG-u. Podršku za taj format prvi je dobio Google Photos.