Acer na CES-u predstavio nove Predator Helios Neo laptope i još štošta toga za igrače

Uz laptope za poslovnjake i one koji se tako osjećaju, Acer je na CES-u predstavio i razne proizvode za igrače, od laptopa i grafičkih kartica, pa sve do monitora

Matej Markovinović srijeda, 17. siječnja 2024. u 09:27
📷 Foto: Acer
Foto: Acer

Kao i svake godine, Acer se na CES-u odlučio „isprsiti“ i pružiti uvid u razne novitete koje korisnici mogu očekivati ove godine u tvrtkinom opširnom portfelju proizvoda. Dok smo neke od njih istaknuli uoči samog CES-a, o čemu više možete pročitati ovdje, neki su ugledali svjetlo dana tek tijekom sajma u Las Vegasu.

Predator Helios Neo 18 i Neo 16

Iako je cijela linija Predator osvježena, smatramo kako su posebno zanimljivi potpuno dva nova Acerova modela – Predator Helios 18 (PHN18-71) i Predator Helios Neo 16 (PHN16-72). Prema riječima Acera, riječ je o laptopima koji su dozijanirani da pruže vrhunske tehnološke karakteristike po pristupačnim cijenama za casual igrače i one na početničkoj razini e-sporta.

Oba modela pogonjena su Intelovim procesorom Core i9 14900HX u kombinaciji s Nvidijinom grafičkom karticom GeForce RTX 4070. Mogu se pohvaliti i pojedinim grafičkim poboljšanjima nastalim uz pomoć AI-ja, podrškom za ray tracing i DLSS 3.5, a mogu biti i konfigurirani s do 32 GB DDR5 5.600 MHz memorije te do 2 TB PCIe Gen 4 SSD-a.

Acer posebno ističe i njihov sustav hlađenja, na čijem se „čelu“ nalazi 5. generacija ventilatora AeroBlade 3D. Laptopi su i vizualno na nivou s WQXGA IPS zaslonima koji imaju frekvenciju osvježavanja od 240 ms, vrijeme odziva od 3 ms i 100-postotnu DCI-P3 pokrivenost boja. Za dinamično povećanje brzine kadrova i smanjenje latencije, tu su i tehnologije Nvidia Advanced Optimus i G-Sync.

Ovo ne bi bili igraći laptopi da nemaju i prilagodljivo RGB osvjetljenje na četiri zone, kojim se upravlja pomoću aplikacije PredatorSense 5.0. Helios Neo laptopi dolaze i sa širokim spektrom priključaka, uključujući dva USB Type-C priključka s Thunderboltom 4, HDMI 2.1 i čitač microSD kartica.

Preporučena maloprodajna cijena za Predator Helios 18 (PHN18-71) iznosi 2.199 eura, dok Predator Helios Neo 16 (PHN16-72) košta 1.699 eura. Prodaja kreće u veljači.

Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT

Acer je predstavio i svoju novu grafičku karticu, Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC, koja, barem prema tvrdnjama tvrtke, obećava značajne skokove u performansama i efikasnosti zahvaljujući sučelju PCIe 4.0 i dvostrukim PCIe 8-PIN konektorima. Može se pohvaliti i sa 16 GB GDDR6 memorije te propusnosti od 624 Gbps, kao i brzinama takta koje dosežu do 2.254 MHz za igre i do 2.565 kada je uključen boost.

Osim toga, grafička kartica opremljena je robusnim sustavom hlađenja koji uključuje trostruke ventilatore Predator FrostBlade 3.0, prstenasti dizajn i teksturirane lopatice za poboljšani protok zraka. Nudi, također, i puno mogućnosti za povezivanje pa tako ima HDMI 2.1 priključak i tri DisplayPorta 2.1.

Cijena i dostupnost ove grafičke kartice trenutno nije poznata.

Predator SpatialLabs View 27

Acer je na CES-u proširio svoju liniju proizvoda za 3D prikaz s novim igraćim monitorom SpatialLabs View 27. Ovaj monitor koristi tehnologiju SpatialLabs TrueGame koja razvija individualne 3D profile za igre, što igračima omogućuje još imerzivnije iskustvo igranja.

3D iskustvo igranja nadopunjuje i Acerova značajka prostornog zvuka, Immerse Audio, koja za rad koristi dva zvučnika od 2.5 W, poboljšanih kombinacijom AI-pogonjenih akustičkih prijenosa snopova zvuka i rješenja za praćenje pokreta glave korisnika. No, važna stavka ovog monitora svakako je i 27-inčni, 2D-3D zaslon rezolucije 4K koji se može pohvaliti frekvencijom osvježavanja od 160 Hz te deklariranom svjetlinom od 400 nita.

Predator SpatialLabs View 27 bit će dostupan za kupnju u prvom kvartalu ove godine po cijeni od 1.999 eura.