Mikrotik chateau lte12 bricked?

poruka: 2
|
čitano: 2.188
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Mikrotik chateau lte12 bricked?

Pozdrav svima! Imam problem s navedenim routerom, naime pri 'updatanju' je nešto pošlo po zlu i u ređaj se zblesirao i više ne radi...Tražio sam po netu upute za oporavak tipa netinstal i slično no ništa mi nije uspjelo ili pošlo za rukom...da li ima koja dobra duša koja bi bila voljna tj da ima iskustva s mikrotikom, da ga pokuša popraviti? Kontaktirao sam i mikrotik hrvatska...no nisu od pomoći...servis trgovine koja to radi je isto beskorisne budući da je istekla garancija... Zahvaljujem, i naravno ne očekujem besplatnu uslugu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
online
Re: Mikrotik chateau lte12 bricked?

-servis koji radi samo pod jamstvom nije 'servis'.. tj to se nosi u pravi servis, kod onih koji znaju.. no isplativost je problem, kupiš drugi jer servis ima cijenu-satnicu i praktički u rangu do 50€ nema smisla plaćati servis vs kupiti novo.. a mora toliko naplatiti ako radi kao pravi servis, ne fuš.. čisto satnica i radno vrijeme servisera, porezi, zarada itd.. recimo jedan servis sat.. + neovisno o tome može li se popraviti, tj kad se ovakav problem dogodi kao zblentan soft, tad ako imaš nešto iskustva i ne možeš sam tad neće moći ni servis.. tj servis može promijeniti prgoren čip ako ima rezervni dio, no za soft ako nema alata je beskorisno dok alate poroizvođača imaju samo pravi ovlašteni servisi .. koje za ovakve robe nemaš jer su preskupi-trošak.. pod jamstvom zamjena, ne popravak..

 

-a što se kad može, .. ovisi o soft grešci, tj bios-firmware mora biti barem djelomično ispravan, bootabilan da bi mogao nekim hw-resetom reinstalirati.. ako je taj dio neispravan tad to nikako ne možeš, tj da imaš sreće tad bi taj dio bio ispravan a tad bi možda uspjelo neko fleshanje.. npr uniflshom, dok neki uređaji imaju automatiku-rutinu s usb-a.. kao mbo, .. no to sve ovisi o tome što je nastradalo, tj ako je taj dio biosa neispravan tad je to 'cigla'... a spasiti se može ako bios-firimware-čip u kojem je soft recimo skineš s drugog neispravnog uređaja i zalemiš.. no problem je imati donora, ista serija-model.. kao i to da servisi za takve stvari skoro ne postoje, osim polu-fuša majstora koji svaštare.. pa ovisi što u kvartu imaš.. i tad bi popravak mogao biti realano isplativ recimo 20-30€ .. više nema smisla u odnosu na nove routere takvih mogućnosti.. (ne nužno mikrotik)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice