Pitanje - studij informatike ili certifikat? izdvojena tema

poruka: 5
|
čitano: 2.808
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
offline
Pitanje
Pozdrav ekipa pitanje jel se više isplati vanredni studij informatike il certifikat za osobu bez diplome da bi došao do posla
 
0 0 hvala 0
4 mjeseca
offline
Re: Pitanje

Ovisno zbog čeka želiš studij informatike ili certifikat. U slučaju programiranja to vrijeme uložiti u bolje i samostalno učenje uz YouTube i razne kurseve, jer ionako poslodavce zanima znanje ,a ne certifikati, studiji itd. Za državne firme ti jedino treba studij.

11 godina
offline
Re: Pitanje
Prvo se odluči u kojem smjeru IT svijeta planiraš ići.
Neko pravilo je da ti diploma treba za posao u državnim i javnim firmama gdje su u krajnjem salučaju dosta lošije plaće za "informatičare" a i tu nećeš nešto previše naučiti osim osnovnog. U privatnom sektoru plaće su dosta bolje i imaš šanse više toga proći i naučiti. Ima i privatnika koji cijene fax a ne samo certifikat i druge reference.
Imaš recimo vanredne IT studije na TVZ-u koje bez frke mozeš odraditi uz posao a koji su po meni kvalitetniji od Algebre i sličnih privatnih ucilišta na kojima kupuješ diplomu.
7 godina
offline
Re: Pitanje
Za posao frontendasa samouk kroz god dana mislite da je moguce
4 mjeseca
offline
Re: Pitanje

Ovisno koliko vremena uložiš. Mislim da nije dovoljno jer apsolutno nitko ne traži samo Frontend znanje iako to stoji u oglasu za posao. Svi traže Frontenda s znanjem Full stack,a za to ti treba opet ovisno o tebi koliko volje i truda uložiš.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice