Galaxy Tab A Kids Edition, tablet za najmlađe korisnike

Samsung je unutar Samsung Kids serije predstavio tablet – Galaxy Tab A Kids Edition koji je u odnosu na obični dodatno pojačan gumiranim kućištem i prilagođenim softverom primjerenim djeci

Stjepan Bilić utorak, 15. listopada 2019. u 06:00

Samsung je unutar svoje Samsung Kids serije predstavio novi 8-inčni tablet. Galaxy Tab A Kids Edition (2019) temelji se na modelu Galaxy Tab 8.0 (2019) te kao takav s njim dijeli većinu specifikacija, uz dodatak opcije roditeljske zaštite i pretplate na servis sa sadržajima primjerenim dječjoj dobi.

Galaxy Tab A Kids Edition ima LCD PLS zaslon dijagonale 8 inča i razlučivosti 1.280 x 800 točaka. Pokreće ga Qualcommov četverojezgreni Snapdragon 429, ima 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorija koja je proširiva memorijskim karticama kapaciteta do 512 GB.

Od tehnologija podržava Wi-Fi (802.11 ac) i Bluetooth 4.2., a opremljen je i dvjema kamerama – prednjom od 2 MP te stražnjom od 8 MP. Potrebnom energijom za rad napaja se iz baterije kapaciteta 5.100 mAh koja ovisno o načinu korištenja može s jednim punjenjem osigurati do 13 sati rada.

Kako je Galaxy Tab A Kids Edition namijenjen djeci mlađe životne dobi Samsung je tablet obukao u gumirano kućište kako bi ga zaštitio od oštećenja u slučaju pada. Kako bi zadovoljio što veći broj korisnika gumirano kućište dolazi u četiri boje – narančastoj, ružičastoj, plavoj i žutoj.

Za softver Samsung Kids potrebna je pretplata. U slučaju mjesečnog plaćanja cijena je 8 USD mjesečno, a za godišnju pretplatu cijena je povoljnija – 60 USD. Probno razdoblje u trajanju od 30 dana je besplatno. Samsung navodi kako njihov servis sadrži više od deset tisuća sati materijala, što videozapisa i knjiga, a što edukativnih igara i aplikacija.

Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Cijena tableta je 149,99 USD.