Appleov analitičar: Novi iPad Pro imat će OLED zaslon i M3 SoC

Prema tvrdnjama Marka Gurmana, nadolazeći iPad Pro koristit će M3 SoC te će dolaziti u 11 i 13-inčnoj inačici s OLED zaslonom

Matej Markovinović utorak, 29. kolovoza 2023. u 16:10
📷 Foto: Apple
Foto: Apple

Appleov analitičar i Bloombergov reporter, Mark Gurman, još je u siječnju ove godine objavio kako Apple priprema predstavljanje novog iPada Pro na proljeće ili ljeto 2024. godine. To će, prema njegovim riječima, biti najveće osvježenja iPada od 2018. godine.

Gurman u svom najnovijem izdanju Power On biltena tvrdi da će novi iPad Pro dolaziti u 11- i 13-inčnoj inačici te da će obje imati OLED zaslon.

„Nadolazeći modeli iPada Pro – kodnih naziva J717, J718, J720 i J721 – koristit će sljedeću generaciju M3 SoC-a. Bit će također prvi Appleovi tableti s OLED zaslonima, istim onima koji se koriste na iPhoneu od modela X iz 2017. godine. Riječ je o oštrijim i svjetlijim zaslonima koji točnije reproduciraju boje“, navodi Gurman.

Istaknuo je, također, da će Apple s novim modelima iPada Pro predstaviti i poboljšani Magic Keyboard s većom podlogom za dodir, što bi trebalo povećati funkciju tableta i smanjiti razlike u odnosu na MacBook.