Od sada moguće slati 10 datoteka odjednom na Discordu i dodavati alternativni tekst slici

Dodavanje alternativnog teksta samo je jedna od značajki koje je Discord u proteklih nekoliko mjeseci dodao u svrhu olakšavanja korištenja platforme korisnicima s poteškoćama

Matej Markovinović subota, 20. studenog 2021. u 10:15

Novo ažuriranje popularnog komunikacijskog servisa Discorda na Windowsu i MacOS-u, donijelo je sa sobom korisnu značajku koja će uveliko pomoći slabovidnim i slijepim osobama koje se oslanjaju na čitače zaslona.

Naime, korisnici će od sada uz privitke slika moći dodavati alternativni, odnosno opisni tekst, što će značajno olakšati korištenje Discorda pojedinim korisnicima. Ova se opcija može pronaći klikom na malu ikonu olovke u gornjem desnom kutu svakog pojedinačnog pregleda slike, koji se pojavljuje prije slanja u razgovor.

Foto: Discord
Foto: Discord

Sudeći po objavi Discorda na Twitteru, uz dodavanje alternativnog teksta stiže i mogućnost učitavanja čak 10 datoteka odjednom.

„Velike nadogradnje za privitke: sada možete prenijeti do 10 datoteka odjednom na desktopu, vidjeti preglede i dodati alternativni tekst za ljude s čitačima zaslona (plus još nekoliko stvari). Poprilično velike nadogradnje“, pohvalio se Discord na službenom Twitter računu.

Zahvaljujući ovom dodatku, korisnicima će biti olakšano slanje više datoteka, no čini se da ograničenje veličine od 8 MB i dalje ostaje.

„Mogli biste možda napraviti da ljudi mogu slati datoteke veće od 8 MB odjednom, osim ako ne plate Nitro koji je preskup i nije vrijedan novaca“, napisao je u komentarima jedan nezadovoljni korisnik Discorda.