Dostupna je jedinstvena aplikacija Microsoft Teams

Na Windowse 10, 11 i MacOS stigla je nova jedinstvena aplikacija za rad na daljinu Microsoft Teams, koja objedinjuje dosadašnja odvojena rješenja namijenjena poslovnom, edukativnom i privatnom korištenju

Sandro Vrbanus četvrtak, 22. kolovoza 2024. u 12:34

Microsoft Teams je aplikacija za rad na daljinu zbog koje je Microsoft bio u problemima pri Europskoj komisiji, pa je prošle godine bio prisiljen izbaciti je iz paketa uredskih aplikacija Office 365 (Microsoft 365). Isto tako, morali su se obvezati da će povećati interoperabilnost Teamsa s ostalim vanjskim srodnim rješenjima, kao što su Zoom i Salesforce, kako njihova aplikacija ne bi bila pretjerano ovisna o ostatku njihovog uredskog softverskog paketa.

Svi računi u jednoj aplikaciji

Od travnja Microsoft nudi Teams zasebno u cijelom svijetu: "Kako bismo osigurali jasnoću za naše klijente, proširujemo korake koje smo poduzeli prošle godine za razdvajanje Teamsa od M365 i O365 u Europskom gospodarskom prostoru i Švicarskoj, na klijente širom svijeta", poručeno je tada, a sada stiže još jedna novost.

Umjesto da je korisnicima dostupna jedna verzija Teamsa za poslovne korisnike i obrazovne ustanove, a druga za privatne korisnike, te će dvije inačice biti objedinjene u jedinstvenu aplikaciju. Novi Teams tako je sada dostupan za preuzimanje za Windowse 10, 11 ili MacOS kao jedna jedina aplikacija, bez obzira na to koji oblik korisničkog računa se na nju prijavljuje. Unutar istog rješenja korisnici će moći dodati više računa, tj. odvojiti svoje poslovne i privatne račune. Tako će s jednog mjesta moći upravljati svojim kontaktima i pristupati videopozivima, birajući s kojim će se identitetom (poslovnim, edukacijskim ili privatnim) na njih prijavljivati.

Za privatne korisnike Teams ostaje besplatan, dok se u ostalim slučajevima licenca plaća prema postojećim uvjetima. Nova se aplikacija može dobaviti na ovom mjestu.