Asus slavi prvu godišnjicu preuzimanja Intelovih NUC-ova

'Uvođenje prvog AI mini računala na svijetu i besprijekorna tranzicija za postojeće korisnike NUC-a, naglašavaju našu predanost održavanju vodeće pozicije u industriji', kažu iz Asusa

Matej Markovinović subota, 26. listopada 2024. u 21:54
📷 Foto: Asus
Foto: Asus

Asus je proslavio prvu godišnjicu preuzimanja linije proizvode Next Unit of Computing (NUC) te su tijekom protekle godine uspješno migrirali korisnike s Intelovih na nova NUC računala.

Kako navode iz Asusa, njihova NUC računala nude alternativu tradicionalnim stolnim računalima u kompaktnom formatu i dobro su prilagođena za profesionalne zadatke, gaming i korištenje raznih AI aplikacija.

Kad se već spominje AI, potrebno je istaknuti da je Asus u međuvremenu predstavio i prvi mini PC s drugom generacijom Intelovog procesora Core Ultra i Microsoftovim Copilotom, Asus NUC 14 Pro AI, što, prema njihovim riječima, postavlja novi standard za AI tehnologiju u kompaktnim uređajima.

„Dok obilježavamo prvu godišnjicu uspješnog Intelove linije proizvoda NUC, ostajemo predani pomicanju granica inovacija i isporuci najsuvremenije tehnologije našim korisnicima. Uvođenje prvog AI mini računala na svijetu i besprijekorna tranzicija za postojeće korisnike NUC-a, naglašavaju našu predanost održavanju vodeće pozicije u industriji, priopćio je Jackie Hsu, viši potpredsjednik i su-direktor poslovne grupe za otvorene platforme i AIoT poslovne grupe Asusa.

Asus je, također, proširio svoju ponudu s modelima ROG NUC i NUC 14 Performance, koji su namijenjeni igračima i poslovnim korisnicima, pružajući visoku razinu performansi u kompaktnom formatu. Više informacija dostupno je ovdje.