Naučite više o sigurnosti baza podataka u Span Centru kibernetičke sigurnosti

Prijave za trening „Sigurnost baza podataka“ otvorene su do 31. svibnja. Požurite rezervirati svoje mjesto jer je broj sudionika ograničen.

Span utorak, 14. svibnja 2024. u 15:20

Baze podataka neizostavan su element gotovo svakog programskog rješenja jer omogućuju organiziranje, upravljanje i pristupanje podacima na način koji podržava širok spektar poslovnih i tehničkih zahtjeva. Podaci pohranjeni u bazama podataka od velike su važnosti za poslovanje stoga je važno pobrinuti se da je njihova sigurnost i privatnost osigurana.

Upravo kako biste naučili više o sigurnosnim aspektima upotrebe i primjene baze podataka, u Span Centru kibernetičke sigurnosti održava se trodnevni specijalistički trening „Sigurnost baza podataka“ od 3. do 5. lipnja. S fokusom na sigurnost i praktično korištenje SQL Servera, cilj treninga je osposobiti polaznike za rad s relacijskim bazama podataka. Trening obuhvaća sve ključne faze u procesu instaliranja, oblikovanja, organiziranja, zaštite i nadzora takvih sustava. Polaznici će se temeljito upoznati s relevantnim objektima, alatima, tehnikama i metodama, a kroz praktične vježbe imat će priliku simulirati i rješavati različite izazove vezane uz sigurnost baza podataka.

Stjecanje ovih vještina omogućava polaznicima treninga da postanu stručnjaci za upravljanje bazama podataka.  Osposobit će ih za rad u različitim industrijskim i korporativnim okruženjima gdje su sigurnost, pouzdanost i efikasnost ključni. Trening je namijenjen IT stručnjacima i administratorima baza podataka koji žele proširiti ili osvježiti svoje znanje u radu s SQL Serverom, osobama koje se pripremaju za ulogu u administraciji baza podataka te tehničkom osoblju koje želi naučiti o sigurnosnim aspektima SQL Servera.

doc. dr. sc. Željko Kovačević
doc. dr. sc. Željko Kovačević

Trening će održati doc. dr. sc. Željko Kovačević, viši predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu i docent na Sveučilištu Sjever. „Važno se zaštititi od neovlaštenog pristupa cyber kriminalaca koji mogu pokušati neovlašteno pristupiti osjetljivim podacima i na taj način izazvati štetu organizaciji. Baze podataka često sadrže osobne i financijske podatke pa u slučaju pristupa neovlaštenih osoba može doći do zlouporabe identiteta i financijskih prijevara. Podaci u bazi moraju biti točni, pouzdani i netaknuti“, govori nam Željko. Polaznici će velik dio vremena raditi na stvarnim scenarijima na temelju kojih će stečeno znanje moći primijeniti odmah po povratku u svoju radnu okolinu.

Prijave za trening „Sigurnost baza podataka“ otvorene su do 31. svibnja. Požurite rezervirati svoje mjesto jer je broj sudionika ograničen.