Ugradnja Noctuinih hladnjaka na "delidane" AMD-ove procesore

Noctuin kit NM-DD1 može se kupiti na njihovoj službenoj stranici za 4,90 eura ili se može 3D ispisati koristeći STL datoteke

Matej Markovinović srijeda, 28. lipnja 2023. u 07:02
Noctua NM-DD1 📷 Foto: Noctua
Noctua NM-DD1 Foto: Noctua

Noctua je ovoga utorka predstavila NM-DD1, poseban kit koji omogućuje ugradnju tvrtkinih hladnjaka na delidane AMD-ove procesore sa socketom AM5. Osim što se ovaj kit može kupiti direktno od proizvođača, zanimljivo je i to što se može - 3D ispisati.

„Delidanje i izravno hlađenje, poništit će jamstvo vašeg CPU-a, tako da ovo sigurno nije za svakoga. Međutim, poboljšanja performansi koja se mogu postići obično se kreću od 10 do 15°C, ali u nekim smo slučajevima čak vidjeli poboljšanja od gotovo 20°C u kombinaciji s našim podnožjima“, rekao je Roland Mossig, izvršni direktor Noctue.

📷 Foto: Noctua
Foto: Noctua

NM-DD1 sadrži odstojnike postavljene ispod pričvrsnih nosača hladnjaka kako bi se uravnotežila visina uklonjenog IHS-a (Integrated Heat Spreader), a tu su i prilagođeni vijci za ponovno pričvršćivanje nosača.

Kit se može kupiti na službenoj stranici Noctue za 4,90 eura ili se može 3D ispisati pomoću STL datoteka preuzete s Printablesa. Za sastavljanje će biti potrebna ili četiri M3 x 12 vijka ili jedan M4 x 10 vijak.