Instinct Crossover novi je Garminov robusni pametni sat s analognim kazaljkama

Instinct Crossover ima funkcije pametnog sata, ali i analogne kazaljke te markere koji su 'presvučeni' Super-LumiNova osvjetljenjem

Matej Markovinović petak, 11. studenog 2022. u 07:11

Iako Garmin kroz svoju Vivomove liniju nudi „hibridne“ pametne satove, u ponudi im je do nedavno nedostajao pravi, robusni sat s pametnim funkcijama i analognim kazaljkama. Tvrtka je iz tog razloga odlučila ugoditi avanturističkim tipovima, pa su predstavili Instinct Crossover, koji spaja iskustvo korištenja klasičnog i modernog sata.

Naime, Instinct Crossover je hibridni GPS pametni sat, koji dolazi s čvrstom konstrukcijom te analognim kazaljkama i markerima koji imaju Super-LumiNova osvjetljenje. Budući da se kazaljke ipak nalaze iznad zaslona, Garmin navodi kako se one automatski pomiču kada korisnici žele pristupiti pojedinim pametnim funkcijama.

Kao dokaz robusnosti, Garmin posebno ističe da je Instinct Crossover otporan na toplinu, udarce i vodu do 10 ATM te da je izrađen prema vojnom MIL-STD-810 standardu. Navode i kako sat zahvaljujući RevoDrive tehnologiji pruža precizno analogno mjerenje vremena u zahtjevnim aktivnostima i okruženjima, odnosno obavlja automatsku kalibraciju kazaljki kada god je to potrebno.

Instinct Crossover dolazi i u solarnoj inačici, koja, kako tvrde Iz Garmina, dolazi s gotovo beskonačnom baterijom, ako „uhvati“ barem tri sata sunca svaki dan. Konkretnije rečeno, u načinu rada pametnog sata Instinct Crossover navodno može izdržati čak 70 dana, dok osnovna inačica bez solarnog punjena u istim uvjetima „drži“ gotovo mjesec dana.

Sat ima kompletan Garmin wellness paket funkcija, uključujući značajke Sleep Score, Advanced Sleep Monitoring i BodyBattery te klasične senzore za praćenje zdravlje, poput onih za otkucaje srca, stresa, zasićenosti kisika u krvi i slično. Tu je i mogućnost izračunavanja kondicione dobi, a Crossover nudi i informacije o opterećenju i učinku treninga, HRV status i vrijeme oporavka.

S druge strane, Instinct Crossover ima GPS, Multi-GNSS podršku, ABC senzore te TrackBack rutiranje, kao i Referentnu točku za lakše snalaženje u prirodi. Sat dolazi i u taktičkoj inačici, koja uz sve već navedeno dolazi i s kompatibilnosti s naočalama za noćni vid, skrivenim načinom rada (stealth mode), GPS-om u dvostrukom formatu te prekidačem za isključivanje.

Instinct Crossover može se povezati s pametnim telefonom za primanje notifikacija na zapešću, a za beskontaktna plaćanja koristi Garmin Pay. Informacije se sinkroniziraju putem aplikacije Garmin Connect i Connect IQ trgovine. Preporučena maloprodajna cijena za ovaj sat je 549.99 eura.