Garmin predstavio dvije satelitske navigacije veličine tableta

Garminove nove satelitske navigacije Camper 895 i Camper 1095, dolaze s velikim zaslonima i u potpunosti su prilagođene kamperima

Matej Markovinović četvrtak, 5. siječnja 2023. u 12:18
📷 Foto: Garmin
Foto: Garmin

Garmin je ovoga tjedna proširio svoju ponudu s dvije nove satelitske navigacije od 8 i 10 inča – Camper 895 i Camper 1095. Kao što se može pretpostaviti iz naziva, riječ je o navigacijama koje imaju mnogobrojne funkcije namijenjene vozačima kampera, uključujući prilagodbu rute za veća vozila te BirdsEye satelitske slike parkova za kampera.

Rute se, kako navode iz Garmina, mogu prilagoditi na temelju veličine i težine vozila ili prikolice, stoga ove Camper navigacije nude upozorenja o nadolazećim visinama mostova, ograničenjima težina, oštrim zavojima, školskim zonama, strmim nagibima i slično. Cijeli se put može isplanirati putem Garmin Drive aplikacije, koja pruža i neke dodatne informacije poput vremenske prognoze i slično.

Osim toga, Camper 895 i Camper 1095 navigacije dolaze s već učitanim informacijama za putnike, poput popisa parkova za kampere, sadržaja iz ACSI-ja, Campercontacta, Trailer's parka, ocjena na Tripadvisoru i milijuna popularnih destinacija s Foursquarea. Tu je i zeleni vodič tvrtke Michelin, koji će zahvaljujući slikama, detaljnim opisima i ocjenama, sugerirati gdje se vrijedi zaustaviti na putovanju.

Uz Garminovog glasovnog asistenta, upravljanje satelitskim navigacijama moguće je i glasom, a pozivi se obavljaju preko Bluetootha. Iz tvrtke ističu i kako se Camper 895 i Camper 1095 mogu koristiti s nizom njihovih proizvoda i usluga, uključujući BC 50 bežičnu rezervnu kameru za „rikverc“ i Garmin PowerSwitch kompaktnu digitalnu sklopnu kutiju za upravljanje 12-voltnom elektronikom vozila.

Camper 895 ima maloprodajnu preporučenu cijenu od 690 eura, dok Camper 1095 dolazi s cijenom od 890 eura.