Zaslon novog OnePlusovog mobitela bit će funkcionalan čak i po – pljusku

Nadolazeći OnePlusov mobitel, Ace 2 Pro, imat će zaslon koji će biti u potpunosti funkcionalan čak i po kiši. Neće biti slučajnih dodira ili 'štekanja' kada je zaslon mokar

Matej Markovinović utorak, 15. kolovoza 2023. u 17:31
OnePlus Ace 2 Pro i iPhone 14 Pro.  📷 Foto: OnePlus
OnePlus Ace 2 Pro i iPhone 14 Pro. Foto: OnePlus

Koliko god da mobitel koštao, na svakom se može pronaći jedna zamjerka – zaslon koji „ne hvata“ dobro kada je mokar. No, čini se da će se tog nedostatka prvi riješiti OnePlus sa svojim nadolazećim modelom Ace 2 Pro.

Riječ je, naime, o mobitelu srednjeg ranga koji bi svjetlo dana trebao ugledati već ovoga tjedna, a koji će imati zaslon sa značajkom „Rain Water Touch“ za korištenje po kišovitom vremenu ili u nekim drugim mokrim uvjetima, piše 9to5Google.

Kako bi dočarao korisnicima o čemu je riječ, OnePlus je na svom Weibou objavio prigodni video u kojem je usporedio korištenje zaslona Acea 2 Pro po kiši s iPhoneom 14 Pro.

U videu se lako može vidjeti da zaslon iPhonea „šteka“ zbog vode, dok to nije slučaj s OnePlusovim nadolazećim mobitelom. Razlog tome leži u činjenici da se zaslon iPhonea oslanja na kapacitivnu tehnologiju za otkrivanje dodira prsta pomoću elektriciteta. No, kada je zaslon mokar, otkrivanje ne funkcionira najbolje jer voda također provodi elektricitet.

Budući da OnePlus za zaslon Acea 2 Pro koristi tehnologiju koja prepoznaje dodire pomoću posebnih algoritama i prilagođenog čipa, korištenje mobitela po kiši – ne predstavlja problem.