Samsung Galaxy S24 FE na predstavljanju ovog četvrtka?

Samsung Vietnam objavio je na svojim društvenim mrežama da će 26. rujna biti predstavljen novi uređaj. Iako je objava ubrzo uklonjena, to bi navodno mogao biti Galaxy S24 FE

Matej Markovinović ponedjeljak, 23. rujna 2024. u 13:23
Galaxy S23 FE. 📷 Foto: Samsung
Galaxy S23 FE. Foto: Samsung

Samsung Galaxy S23 FE stigao je u Europu početkom ove godine te je, kako to i inače biva s modelima iz linije Fan Edition, stekao popriličnu popularnost zbog relativno dobrog omjera uloženo – dobiveno.

Proteklih se tjedana posebno govori o nasljedniku toga mobitela, modelu Galaxy S24 FE, koji bi mogao biti predstavljen ranije nego što se to prvotno očekivalo. Naime, mnogobrojni tehnološki analitičari i tipsteri nagoviještali su da će Samsung predstaviti Galaxy S24 FE u listopadu, ali je Samsung Vietnam slučajno objavio da se nešto sprema ovog četvrtka, odnosno 26. rujna.

Prema videu koji je brzo nestao s društvenih mreža, očekuje se da će uz Galaxy S24 FE biti predstavljena i nova serija tableta Galaxy Tab S10.

📷 Foto: Samsung Vietnam
Foto: Samsung Vietnam

Iako još ništa nije potvrđeno, očekuje se da će Galaxy S24 FE imati 6,7-inčni Full HD+ AMOLED zaslon s frekvencijom osvježavanja od 120 Ht, vršnom svjetlinom od 1.900 nita i Corningovom zaštitom Gorilla Glass Victus+. Najvjerojatnije će ga pogoniti Exynos 2400e napravljen na 4-nanometarskom procesu, uparen pritom s 8 GB RAM-a i do 256 GB interne memorije.

Što se tiče kamera, S24 FE mogao bi imati 50-megapikselni primarni senzor s optičkom stabilizacijom slike , ultraširoki senzor od 12 MP i 8-megapikselni telefoto s 3x optičkim zumom. S prednje strane bi se trebala naći 10-megapikselna selfie kamera. Mobitel će navodno imati i IP68 certifikat otpornosti na prašinu i vodu, a očekuje se i baterija kapaciteta 4.565 mAh s podrškom za 25-vatno punjenje.